ANNONS

Hon är nya oppositionsledaren i Hässelby-Vällingby

Lisa Carlsson är ny gruppledare för Socialdemokraterna i Hässelby-Vällingby.
Lisa Carlsson är ny gruppledare för Socialdemokraterna i Hässelby-Vällingby.
Trygghet och integration - de frågorna står i centrum för den nya lokala oppositionsledaren. Hon heter Lisa Carlsson och tar över som socialdemokratisk gruppledare och ny vice ordförande i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd.
ANNONS

Som Mitt i tidigare berättat blir det M-veteranen Bo Arkelsten som tar över ordförandeklubban i stadsdelsnämnden. Nu står det även klart vem som blir hans främste motståndare, nämligen Lisa Carlsson (S), 39-årig grundskolelärare med fötterna djupt i den lokala myllan. Hon är född och uppväxt i Hässelby, bor numera i Vällingby och har bott i stadsdelen i hela sitt liv.

Vill satsa på delaktighet

Precis som Moderaterna i nämnden ser hon trygghetsfrågorna som mycket viktiga. Både S och M vill satsa på mobila ordningsvakter.

– Men det räcker inte. Vi måste också ta itu med själva grundfrågan, varför folk hamnar i kriminalitet eller går med i olika gäng. Vi upplever att moderaterna gärna prioriterar bort de förebyggande åtgärderna.

Strid om fritidsgårdarna?

Med förebyggande åtgärder menar hon bland annat satsningar på förskolan och grundskolan, och på att få barn och unga att känna sig delaktiga i samhället tidigt.

– Jag tycker att det är väldigt viktigt med en förskola för alla, att barn känner en gemenskap från tidig ålder och får ett sammanhang.

När det gäller fritidsgårdarna förutspår hon att det kan bli politisk strid.

– Vi är oroliga att man åter vill privatisera fritidsgårdarna, som vi ju precis tagit tillbaka till kommunal regi. Vi vill se till att man har insyn i verksamheten, kan ställa krav och påverka. Den möjligheten försvinner om allt blir privatägt.

Tar uppdraget på allvar

Hon kommer även att blåsa till strid om M-planerna på att privatisera Vällingby centrum fullföljs.

Lisa Carlssons företrädare som s-gruppledare, Kadir Kasirga, har blivit riksdagsman, men några sådana ambitioner har hon inte, säger hon.

ANNONS

– Jag är väldigt mån om den lokala politiken. Nu blir jag oppositionsledare och det är ett uppdrag jag tar på största allvar. Jag vill inte se några försämringar i min hemstadsdel, utan vill att den ska fortsätta vara öppen, trivsam och något som vi har tillsammans.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.