Lisa sa ja till John – i skolmatsalen

Ett frieri i en skolmatsal hör inte till vanligheterna. Men häromdagen sa läraren Lisa Jansson på Ljungbackens skola ”ja” till sin John inför jublande fjärdeklassare.

Fyrorna på Ljungbackens skola på södra Lidingö är den nyutexaminerade läraren Lisa Janssons första klass. En klass som hon aldrig lär glömma.

Mitt under tacobuffén i skolmatsalen häromdagen dök nämligen Lisa Janssons sambo John Åkesson upp finklädd med röda rosor. Inför hela skolmatsalen föll han på knä och frågade om hon ville gifta sig med honom.

Först blev det knäpptyst. Sen sa Lisa ja inför jublande elever.

– De tyckte nog att det var roligt, ställde massor av frågor. Mest nyfikna var de på ringen. Den var viktigast, säger Lisa Jansson.

Berätta! Hur ser den ut?

– Den är i vitt guld, fyra millimeter bred. Vanlig, den sort som de flesta har, säger Lisa Jansson.

Egentligen skulle hon ha blivit upphämtad i skolan och friad till på annan plats, men lärarkollegerna övertygade sambon om att ett matsalsfrieri var roligare.

– Jag tycker att det var påhittigt. Och ovanligt, skrattar Lisa.

Skolans rektor Sigrid Sturegård är lyrisk.

– Det som utspelade sig i vår matsal var något så fantastisk. Man lyfter sällan fram fina saker om skolan. Men det här var något fint och visar att skolan är en del av samhället. Det här blev ett minne för livet för många.