LISTA: Sommarlov i Solna – här är några av aktiviteterna

Sommarlov Solna
Vattenrutschkana och frisbeegolf – två av många grejer att testa under sommarlovsfestivalen i Skytteholmsparken.
Sommaren står för dörren och för många barn och ungdomar betyder det en lång och skön ledighet. Mitt i Solna tipsar om några av sommarlovets gratis aktiviteter och evenemang.

Sommarlovsfestival

Sommarlovet i Solna drar i gång med en stor sommarlovsfestival i Skytteholmsparken – ett helt nytt grepp  från Solna stad för att locka fler unga att delta i lovaktiviteter, som Mitt i tidigare har berättat.

Festivalen pågår i två omgångar: 17-20 juni samt 24-27 juni.
Varje festivaldag blir det aktiviteter som klättertorn, speedstack, bubble balls, bowling, frisbeegolf och vattenrutschkana. Alla aktiviteter är gratis och vid regn flyttas festivalen in under tak i Skytteholmsskolans gymnastiksalar.

Under festivalen finns det också chans att prova på en lång rad olika aktiviteter i samarbete med olika föreningar.

Testa dans från tv

Solna Sportdansklubb tränar och tävlar i dansstilarna som deltagarna i tv-programmet Let’s Dance kämpar med att lära sig. Nu kan barn och ungdomar prova på en av danserna – cha cha – med några av klubbens tränare, bland andra Katja Lujan Engelholm, Let’s Dance-vinnare i fjol.

Pågår i Hagahuset på Klövervägen 17, 18 och 19 juni. Anmälan till Solna Sportdansklubb krävs, senast den 14 juni.

Prova på att lajva

Är du mellan 10 och 15 år, har mycket fantasi och vill prova på att lajva? Nu kan du testa gratis, meddelar Studiefrämjandet. I samarbete med Solna stad ges möjlighet att testa rollekar vid tre tillfällen i Villa Odin, 17, 18 och 19 juni.

– Idén till projektet kommer från funderingar jag haft kring barn och spelande på skärm. Hur roligt vore det inte om man kunde ta med sig spelvärlden ut och göra det på riktigt med andra? Detta ska vara en rolig och fysisk aktivitet som ska få barn att leka rollekar längre, berättar projektledare Anjana Saltas.

Familjedag med sommarlek

Barn och vuxna välkomnas till familjedag när Tillitsverket den 7 juli öppnar sitt DIY tivoli i Frösundavik. Bland annat blir det lek, karusell, styltgång och pilkastning under evenemanget vid Radisson Blu Royal Park Hotel, Frösundaviks allé.

Fri entré. Passar bäst från 5 år och uppåt. Pågår mellan klockan 11 och 15.

Skriv dina egna låtar

Ledare vid Blue Hills lär dig skriva musiktexter och grunderna i sång- och rapteknik. Deltagarna får hjälp att skriva och spela in en egen låt.
Den 8, 9 och 10 juli mellan klockan 10 och 15, Blue Hill på Hagalundsgatan.

Föranmälan till Blue Hill krävs, senast den 3 juli.

Äventyrslek i skogen

Tillitsverket ordnar äventyrslek i skogen för barn, från fem år och uppåt.

Vid Radisson Blu Royal Park Hotel, Frösundaviks allé.

Fri entré. Den 4 augusti mellan klockan 11 och 15.


Mer information om tider, föranmälan samt tips om fler aktiviteter hittar du här