ANNONS

Hela listan över hur kollektivtrafiken i Tyresö förändras

Tyresö bussar vid hållplatseen Töresjövägen i Tyresö
En helt ny linje mellan Tyresö centrum och Telefonplan sätts in, för att avlasta Gullmarsplan.
Helt ny linje mellan Tyresö och Telefonplan är på gång.
Nu har Region Stockholm beslutat om hur kollektivtrafiken ska se ut nästa år.
Så här påverkas busstrafiken i Tyresö.
ANNONS

Nu är det klart hur kollektivtrafiken förändras när vintertabellen börjar gälla den 15 december.

För Tyresös del är den stora nyheten att en helt ny tvärgående linje kallad 803 kommer sättas in från Tyresö centrum till Telefonplan, via Älvsjö.

Enligt SL är huvudsyftet att avlasta Gullmarsplan i samband med kommande utmaningar vid terminalen. Linjen kommer att köras under rusningstid.

162 669 nya bussturer

Den blågröna koalitionen i Region Stockholm har i trafikbudgeten för 2020 beslutat att öka busstrafiken i Stockholmsregionen med fler och tätare avgångar där behov och möjlighet finns.

Totalt blir det 162 669 fler bussavgångar, där tanken är att bussen ska knytas samman med pendeltåg och tunnelbana, samt att skapa bättre förbindelser mellan arbetsplatser och nybyggda bostäder.

Kristoffer Tamsons, trafiklandstingsråd i Stockholms läns landsting och Moderat. Fotad i Liljeholmen vid Tunnelbana,

Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL. Foto: Stefan Källstigen

– Att vi trots tuffa ekonomiska tider kan prioritera en utveckling av busstrafiken känns bra. Även om önskemålen alltid är större än resurserna tas nu ännu ett steg för fler bussavgångar i SL-trafiken, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL, i ett pressmeddelande.

Satsningen kostar totalt 20 miljoner kronor och majoriteten av förändringarna blir verkligheten när den nya tidtabellen börjar gälla den 15 december.

ANNONS
Fakta

Här är alla bussförändringar i Tyresö

Ny Linje 803 Tyresö – Älvsjö – Telefonplan
Ny tvärgående linje från Tyresö centrum till Telefonplan (via Älvsjö). Huvudsyftet blir att avlasta Gullmarsplan i samband med kommande utmaningar på terminalen och erbjuda en ny snabb tvärgående koppling från Tyresö till pendeltåget i Älvsjö och tunnelbanan i Telefonplan. Linjen kommer att köras under rusningstider.

Linje 817 Tyresö kyrka – Raksta
Linje 817 trafikeras även under mellantrafiktid måndag-fredag.

Linje 892 (Stockholm C –) Gullmarsplan – Jordbro station
Linjen kommer inte att stanna vid hållplats Söderbyleden. De resenärer som i dag använder hållplats Söderbyleden hänvisas till alternativa hållplatser såsom Klockarleden eller Brandbergen C.

Källa: SL