Missade du veckans nyheter i Bandhagen?

Vi i femman-vinst, byggplaner och poliskontroller. Det var några av nyheterna som lästes mest på Mitt i Bandhagen-Årsta-Högdalen i veckan som gick.

1. 5D i Enskede skola Sverigemästare i Vi i femman

Klass 5 D i Enskede skola vann finalen i Vi i femman som sändes i radio och på Barnkanalen förra lördagen. Hanna Wetterqvist och Valdemar Holmqvist tävlade för klassen.

2. Bakslag för byggplanen vid Hovet och Söderstadion

Förra veckan skrev Mitt i om planerna för bostäder på marken där Söderstadion tidigare låg var uppe i stadsbyggnadsnämnden – men ärendet skickades på återremiss. Nämnden vill ha klarare förutsättningar på flera punkter.

3. Polis stoppade hämndmord – fyra män i rätten

I onsdags inleddes rättsförhandlingarna mot de fyra män ur Bredängsnätverket som ska ha planerat att mörda en eller flera personer ur Östbergnätverket. Motivet ska ha varit hämnd för mordet på gängledaren i Mariehäll 2017. Men tack vare ett tips ska ha polisen lyckats stoppa mordet.

4. Så firade Enskede skola Vi i femman-vinsten

Efter förra lördagens vinst firade klass 5D på Enskede skola med tårta och besök från skol- och finansborgarråden. Mitt i var med under firandet.

5. Poliskontroll med ”jaktstart” – hyllas på Facebook

Tre drograttfyllor, över 60 fortkörare och 11 omhändertagna körkort blev skörden vid polisens kontroll på riksväg 73 förra veckan. Insatsen hyllades stor på Facebook.