Missade du veckans hetaste Botkyrkanyheter?

Veckans mest lästa artiklar i Botkyrka.
I veckan berättade polisen Mats Backström att inbrotten minskat i Botkyrka.
Inbrottstjuvar i Tullinge, död fisk i Segersjön och en ny matleverantör till Tumbaskolan efter polska köttskandalen. Detta intresserade läsarna på Mitt i Botkyrka mest under veckan som gått.

1. Inbrottstjuvar i Tullinge jagade med polishund

På lördagskvällen förra veckan försökte två personer bryta sig in i ett hus i Tullinge. Men folk var hemma i huset och inbrottstjuvarna flydde, vilket Mitt i rapporterade om på måndagen.

 

2. Massor av död fisk oroar Tumbabor

Flera Tumbabor hörde av sig till Mitt i efter att ha sett massvis av död fisk i Segersjön i Tumba. Enligt miljöenheten på Botkyrka kommun beror fiskdöden på syrebrist i vattnet.

 

3. Tumbaskolan får ny matleverantör efter köttskandal

Efter köttskandalen där okontrollerat polskt kött serverats på flera skolor bryter Kunskapsskolan med matleverantören Kleins kitchen, vilket Mitt i kunde berätta i måndags. En av skolorna som fick det aktuella köttet till sig var Kunskapsskolan i Tumba.

 

4. Hittade narkotika – tre bilar fick däcken skurna

Ordningsvakter hittade på måndagskvällen narkotika gömd vid tunnelbanan i Fittja. Någon som uppenbarligen inte gillade närvaron skar sönder vakternas bilar, vilket Mitt i skrev om i tisdags.

 

5. Färre inbrott i Botkyrka förra året

I måndags skrev Mitt i om att inbrotten i Botkyrka var färre förra året. Siffran har sjunkit till 233 fullbordade inbrott under 2018, jämfört med 233 under 2017.