Norsk minister sågas efter besöket i Rinkeby

På Twitter sågas norsk minister efter att ha utnyttjat Rinkeby som skräckexempel.
På Twitter sågas norsk minister efter att ha utnyttjat Rinkeby som skräckexempel.
Flera kända profiler och politiker sågar Listhaug efter hennes besök i Rinkeby, då hon använde området som ett skräckexempel.
Carl bildt (M) och Jonas Sjöstedt (V) är några av dem.
”Vet du vad skillnaden är mellan dig och oss, Sylvi, vi snackar inte skit om våra grannar för egen vinning” skrev Andrea Törnestam förbundssekreterare för SSU.

Den norska invandrings- och integrationsministern Sylvi Listhaug menade under hennes besök i Rinkeby i tisdags, att handlade om ett ”önskemål att lära, att vi i Norge inte ska göra samma fel som i Sverige”.

Det uttalandet och syftet sågades av flera bland andra,  Andrea Törnestam, förbundssekreterare för Socialdemokraternas ungdomsförbund. Hon skrev så här på twitter;

”Vet du vad skillnaden är mellan dig och oss, Sylvi?  Vi snackar inte skit om våra grannar för egen vinning.”

Flera politiker reagerar på besöket. Carl Bilt (M) gick under gårdagen ut på twitter och kommenterade att Sverige utnyttjats negativt i den norska valrörelsen.

”Sverige är ett välfungerande land och vi har haft framgång i vår invandringspolitik”

 

Även partiledare Jonas Sjöstedt (V) tyckte att det var osmakligt att använda Rinkeby som kuliss för att hetsa mot flyktingar.

Martin Klepke, politisk redaktör för tidningen Arbetet, skrev så här:

”Norges högerpopulistiska migrationsminister Sylvi Listhaug ger prov på sporten ”politik genom lögner”.

Flera Rinkebybor var igår också upprörda efter besöket. Men menade också att man inte får blunda för att det finns problem i området som måste lösas.

Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) menade att Listhaug är skyldig Stockholmarna ursäkt efter besöket.

– Listhaug valde att använda vår gästfrihet till att göra populistiska och osanna poänger i den norska valrörelsen, sa Karin Wanngård.