Liten foodcourt på gång i Tumba centrum

Moreno i Tumba centrum
Marisol Avila och Gustavo Moreno har sett att något är på gång bakom väggen.
Gustavo Moreno och Marisol Avila
Marisol Avila och Gustavo Moreno har sett att något är på gång.
Tumba centrum bygger liten foodcourt.
Utsikten från toppen av rulltrappan.
Tumba centrum bygger liten foodcourt
Bakom väggen väntar tre serveringar och en nagelbar.
Bygget pågår bakom en vägg. I slutet av oktober är det tänkt att Tumba centrum ska få en liten foodcourt.

Tumba centrum har förändrats och centrumägaren Citycon markerade att renoveringen var klar i våras. Helt färdigt var det dock inte i gallerian. Många Botkyrka- och Salembor har under en längre tid kunnat se väggen bredvid rulltrapporna till torget som döljer en ny byggarbetsplats. Alla vet dock inte helt vad som väntar.

Gustavo Moreno och Marisol Avila

Gustavo Moreno och Marisol Avila har sett att något är på gång.

– Men det känns som att det är ett fik på gång, säger Tumbabon Gustavo Moreno som slagit sig ned med sambo vid de höga borden vid Icas kiosk för att göra just detta – fika.

I slutet av oktober öppnar här Tumba Wok som ska servera thailändsk mat, men också Sushi Kawa och cafékedjan Espresso House. Utöver detta öppnar Elit Nails som kommer sälja manikyr, pedikyr, fotspa, fotmassage, nagelkonst och ögonfransförlängning.

Öppningen av serveringar följer utvecklingen där centrumägare satsat allt mer mot restauranger och upplevelser som locka besökare även av andra anledningar än shopping. Svenskarna lägger också allt mer pengar på att äta ute. Och Botkyrka och Salem är inget undantag.

 – Mat och dryck blir allt viktigare för besökarna, säger Magnus Bergman, affärsområdeschef på Citycon i ett pressmeddelande.

Den lilla minifoodcourten är inte centrumbesökaren Gustavo Moreno emot.

– Jag hoppas att det blir bra, säger han.

Men han undrar samtidigt vad som händer med Citycons planer på att bygga ut centrum. Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat att de planerna ännu inte gått i lås för Citycon. Och Gustavo Moreno efterlyser även annan typ av service. Han tycker att det saknas en tydlig centralort i Botkyrka.

– Det skulle också vara bra med någon form av myndighetsservice i centrum, till exempel ett servicekontor som i Hallunda, säger han.