ANNONS

Livrustkammaren öppnar igen – med nya perspektiv

Livrustkammaren öppnar igen efter ett års ombyggnation.
Vapen, kläder och rustningar – snart öppnar Livrustkammaren upp sina dörrar igen.
För cirka ett år sen stängde Livrustkammaren för renovering. Nu öppnar ett av Sveriges äldsta museer på nytt, med nya föremål och nya perspektiv.
– Efter 40 år med i princip samma utställning är det dags att uppdatera den kungliga historien, säger Malin Grundberg, museichef.
ANNONS

”Nu är det dags för en uppdaterad historieskrivning av monarkins makt.”, skriver Livrustkammaren i ett pressmeddelande. Den 17 juni öppnar museet igen och den kungliga historien och de kungliga föremålen blir åter tillgänglig för allmänheten.

Förhoppningen är att förändringarna i den permanenta utställningen ska ge en uppdaterad bild av kungafamiljens och landets historia.

– Ny forskning och kunskap de senaste decennierna gör att det finns mycket nytt att lyfta fram och berätta, säger Malin Grundberg, museichef på Livrustkammaren, i ett pressmeddelande.

Större kvinnligt perspektiv

Utställningen består som vanligt av vapen, dräkter och rustningar, som kommer presentera en tidslinje genom den svenska monarkins historia.

En nya aspekt är bland annat att visa på fler perspektiv, och där främst drottningarnas och prinsessornas betydelse kopplat till de föremål som visas upp.

Det kommer även finnas en del nya föremål i den permanenta utställningen, som tidigare bara varit utställda tillfälligt.

 Vi vill möta den moderna museibesökarens behov och förväntningar i vår nya utställning. Det gör vi genom att skapa en kronologisk berättelse om Sveriges kungliga historia som fler kommer att kunna förstå, säger Malin Grundberg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.