Taggtråd nära orsaka olycka

fdsfdsfsdf
fdsfdsfsdf
Någon har spänt upp vassa metalltrådar på den gamla crossbanan i Riksten.

– Hade min man kommit i högre fart hade han inte varit i livet, säger Sandra Eriksson.

Det kunde ha slutat illa förra måndagen när Sandra Eriksson och hennes man var uppe vid den nedlagda crossbanan bakom F18 i Riksten i Tullinge. Någon hade placerat ut tjocka metalltrådar i huvudhöjd mellan träden och hennes man fick som tur var syn på hindren.

– Min man körde lite, och lugnt som tur var. De har tryckt in dem i träden för att hindra cross- och enduroåkare, säger Sandra Eriksson.

Hon är från Salem och har aldrig sett något liknande. För henne är det ofattbart att någon medvetet gått ut i skogen och gillrat livsfarliga fällor för motorfordon. Nu vill Sandra Eriksson gå ut och varna allmänheten så att ingen skadar sig allvarligt.

– Jag blev så förbannad. Det skadar inte bara människor utan kan även skada djur och barn som vistas i skogen.

Crossbanan ligger ovanför det gamla flygfältet i Riksten, där de boende upplevt problem med buskörning under kvällar och nätter, vilket Mitt i Botkyrka-Salem tidigare har berättat om.

– Bilåkningen är på själva F18, den här banan är i skogen ovanför och där kan man inte köra bil. Hade min man kommit i högre fart hade han inte varit i livet, säger Sanda Eriksson.

Trådarna är försedda med ett vasst spetsigt plasthölje och med hjälp av en bultsax kunde paret plocka ned tre stycken. Sandra Eriksson berättar att trådarna var så vassa att de fick skydda händerna med jackorna för att kunna ta ned dem. Hon uppskattar att den längsta fällan var runt fem meter lång.

Banan ligger en bit bort från husen och Sandra Eriksson kan inte tänka sig att ljudet skulle störa någon boende.

– Det finns inget som stör och folk går ju inte i en crossbana. Och om det ändå skulle störa folk så förstår jag inte varför man sätter upp sådant som kan ta livet av en annan människa, säger hon.

Patrik Sverin, ställföreträdande lokalpolischef i Botkyrka, berättar att motorfordon generellt bara får åka på vägar eller områden som är avsedda för dem. Trots det ser han allvarligt på händelsen.

– Även om det nu är så att man bryter mot trafikregler kan man inte sätta upp taggtråd och liknande som skadar folk.