Min lokala hjälte

Livskamrat försvann vid inbrott

Katten Lillis är liten och hade ett flerfärgat halsband på sig.
Katten Lillis är liten och hade ett flerfärgat halsband på sig.
Marie Bjarnevi har sett kvinnan i området efter inbrottet.
Marie Bjarnevi har sett kvinnan i området efter inbrottet.
Förövare tvingade sig in i Marie Bjarnevis lägenhet i Tyresö när hennes elvaåriga son var ensam hemma. I tumultet som uppstod vid inbrottet sprang sonens livskamrat, katten Lillis ut och har inte kommit tillbaka sedan dess.

I mellandagarna fick Marie Bjarnevi ofrivilligt besök hemma i sin lägenhet. Hennes elvaårige son var ensam hemma när en kvinna tvingade sig in i lägenheten misshandlade honom. Under inbrottet som ägde rum den 29:e december försvann deras katt, Lillis, och har inte setts till sedan dess. Nu söker de med ljus och lykta efter den bortsprungna innekatten

– Hela händelsen är helt absurd. Jag var iväg och fikade i närheten när jag får ett samtal från min sons kompis som berättar att någon har brutit sig in hemma hos oss. Sonen hade lyckats skicka iväg ett meddelande till sin kompis via Skype och lämnat mina kontaktuppgifter. Det första jag gjorde var att springa hem och såg då till min förskräckelse att förövaren var kvar i lägenheten och slog mot min son, säger Marie Bjarnevi.

Förövaren ringde på dörren och elvaåringen hade öppnat i tron om att det var hans mamma men i själva verket hade där stått en kvinna som hävdade att hon var från kommunen och hade rätt att komma in. Kvinnan puttade in honom och gick sedan runt i lägenheten och plockade saker.

– Jag lyckades ringa polisen och få ut min son ur lägenheten samtidigt som jag brottade ner kvinnan. Sonen hade fått ett slag på armen. Kompisens pappa kom hit och vi kunde se till att kvinnan stannade kvar tills polisen anlände. Mitt i allt detta kaos sprang vår katt Lillis ut och har inte kommit tillbaka sedan dess, säger Marie.

Maries son har Asperger och hon förklarar att sedan katten kom in i familjens liv har mycket positivt hänt runt honom. Han levde upp tillsammans med katten. Efter inbrottet har elvaåringen börjat stänga ner igen och pratar inte mycket längre.

– Vi är jätteledsna och har satt upp lappar överallt.  Hela inbrottshistorien löste sig men för min son har hela livet rasat. Han och Lillis var a och o med varandra och vi hoppas verkligen att hon ska hitta hem igen, framförallt för hans skull, säger Marie.

Fallet är fortfarande under utredning hos polisen och brottet var inte av den karaktär att en häktning genomfördes på plats. Kvinnan är sedan tidigare känd hos polisen och är misstänkt för flera brott. Enligt polisen kan hon mycket väl komma att gripas när hennes olika brott är utredda.

Fakta

Efterlysning!

Katten Lillis är 6 år men ser nästan ut som en kattunge. Vid försvinnandet hade hon ett flerfärgat halsband och hon är chippad. Polisanmälan är gjord.

Har ni sett Lillis eller har annan nyttig information, kontakta Marie Bjarnevi på hennes Facebooksida.