ANNONS

Planer på livsmedelscenter i Larsboda nedlagda

Livsmedelscentret i Larsboda blir inte av.
Atrium Ljungberg uppger att de har "andra lösningar" för de företag som skulle förflyttas till Larsboda.
I fem års tid har staden haft planer på ett livsmedelscenter i Larsboda. Nu kommer beskedet att projektet inte blir av. Det är det privata fastighetsbolaget Atrium Ljungberg som väljer att inte fortsätta.
ANNONS

För ett år sedan rapporterade Mitt i att planerna på ett livsmedelscenter i Larsboda kan gå i stöpet. Nu är det bekräftat att projektet inte blir av. Det är det privata fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, som köpt upp stora delar av Slakthusområdet,  som tagit beslutet att inte fortsätta. Något som Stockholm Direkt var först med att berätta.

Andra lösningar

Livsmedelsbutikerna som skulle förflyttas till Larsboda är butiker som nu har sin verksamhet i Slakthusområdet, och som inte kan vara kvar där när området byggs om. Det handlar om 15 företag i livsmedelsindustrin.

Atrium Ljungberg uppger för Stockholm Direkt att de har andra lösningar för företagen som skulle flyttas till Larsboda.

77 miljoner i sjön

Projektet har staden jobbat med i totalt fem år, till en kostnad på 77 miljoner, pengar som lagts på att utreda och planera projektet. Pengarna bokförs nu som förgäveskostnad.

På fastighetskontoret uppger man dock att staden i slutändan går plus, då Atrium Ljungberg köpt mark från staden i Slakthusområdet som överstiger förlusten i Larsboda.

Marken i Larsboda där centret skulle ligga ägs av staden, och vad som kommer hända med marken framöver är inte klarlagt.