ANNONS

Livstid för dubbelmordet i Kista

Rättegång Solna tingsrätt
Solna tingsrätt.
Idag kom domen rörande dubbelmordet i Kista i mars.
Solna tingsrätt dömde den 30-årige mannen till livstids fängelse för mord på de två personerna som satt i en bil i på Själlandsgatan i Kista den 8 mars i år.
ANNONS

Tre personer satt i en bil på Själlandsgatan i Kista kvällen den 8 mars 2017. Två av dem sköts till döds och den tredje lämnade bilen. Den mannen döms nu för att ha dödat de två andra. Tingsrätten bedömer det som en kallblodig avrättning. En av de mördade männen var en ledare för det kriminella nätverket Lejonen. Den andre var inte medlem i det kriminella nätverket. Han hade anknytning till Husby.

– Det är oklart vad de tre gjorde på platsen och vilket samröre de hade med varandra. Någon motivbild har inte heller klarlagts. Tingsrätten tror inte på mannens förklaring om att det kommit in en ytterligare person i bilen och avlossat skotten. Det finns mycket stark bevisning mot att det skulle gått till på det sättet och det finns också stora luckor i mannens egen berättelse. Det finns ingen annan möjlig gärningsman, säger rättens ordförande chefsrådmannen Patrik Alm i en kommentar.

Mannen döms att betala skadestånd till anhöriga till de två offren.

Däremot frikänner tingsrätten mannen från ett åtal för försök till grov utpressning där bevisningen inte räcker.

Påföljden för dubbelmorden bestäms till livstids fängelse. Mannen ska sitta kvar i häkte.

Rättens ledamöter var överens om domen.

ANNONS