Livstids fängelse för mordet på Lotta i Bromma

Livstids fängelse
Solna Tingsrätt beslutade i dag att det blir livstids fängelse för den 33-årige man som misshandlade Lotta i Bromma till döds.
Det blev livstids fängelse för den 33-årige man som misshandlade Lotta till döds i Bromma tidigare i år.
Mannen dömdes i dag i Solna tingsrätt för både mord och grov fridskränkning.

I dag kom domen mot den man som åtalats för mordet på Lotta i Bromma tidigare i år. Solna tingsrätt dömer mannen till livstids fängelse för bland annat mord och grov fridskränkning.

Tingsrätten anser att mannen redan under misshandeln måste ha förstått att risken var uppenbar att våldet kunde leda till hennes död. Han var därmed likgiltig inför vad som kunde hända och tingsrätten anser att likgiltigheten varit så stor att den gränsade till att han måste ha förstått att kvinnan förmodligen skulle dö”, skriver Solna tingsrätt i ett pressmeddelande.

Domen är i linje med vad kammaråklagare Tobias Kudrén tidigare yrkat på.

– Jag kan konstatera att tingsrätten delat min uppfattning om vad den tilltalade ska dömas för och vilken påföljd som ska dömas ut. Jag vill inte tala i termer om att jag är nöjd med domen – det är svårt att använda uttrycket nöjd i ett så här tragiskt fall – men tingsrättens dom borde stå sig väl vid en överprövning i hovrätten, säger Tobias Kudrén i en kommentar.

Det var den 4 juni i år som Lotta blev svårt misshandlad av en 33-årig man, som hon träffat sedan en tid tillbaka, i sin lägenhet i Bromma. Misshandeln var av sådan grad att hon aldrig återhämtade sig från de skador som uppstod, och tre dagar efter misshandeln stängdes respiratorn som höll henne vid liv av.

Läs också: 33-åring åtalas för mordet på 41-åriga Lotta i Bromma

33-åringen ringde själv till polisen direkt efter misshandeln och greps på plats. Då var han påverkad av narkotika, anabola och alkohol. Han är även tidigare dömd för en lång rad grova våldsbrott. 2005 dömdes han i hovrätten till åtta års fängelse för grov misshandel på en man, som senare avled på sjukhus på grund av skadorna.

Utöver mord dömdes mannen i dag även för misshandel, grov fridskränkning, olaga hot, förtal, skadegörelse, narkotikabrott och två dopningsbrott. Mannen ska även betala skadestånd till Lottas anhöriga.