ANNONS

Livstycket räddat – fick en miljon av stiftelse

Birgitta Notlöf grundade Livstycket 1992.
Birgitta Notlöf grundade Livstycket 1992.
Livstycket får vara kvar! Förenigen får en miljon från stiftelse. 130 deltagare och personal kan fortsätta sin verksamhet med att formge mönster och träna svenska.
– Nu är vi på gång igen, säger grundaren Birgitta Notlöf.
ANNONS

I 26 år harLivstycket i Tensta kombinerat mönsterformgivning och språkträning i svenska, för att hjälpa invandrade kvinnor att komma in i samhället. I november skrev Mitt i att ideella föreningen tvingades till nedläggning. Det fattades en miljon för att de skulle kunna fortsätta sin verksamhet under 2019.

Men nu kommer glada nyheter från Birgitta Notlöf, som är grundare tillika med verksamhetschef för Livstycket.

De vill gå in långsiktigt att stödja verksamheten.

Birgitta Notlöf

Två stiftelser har gått in och finansierat – Barbro Osher Pro Suecia Foundation och Stiftelsen Einar Belvén.

– Einar Belvén ringde mig när det var som svårast och sa att styrelsen var upprörda att vi inte fick fortsätta. De frågade hur mycket pengar vi behövde, och då sa jag en miljon, säger Birgitta Notlöf.

– Men det allra mest fantastiska är inte att vi får en miljon utan de vill gå in långsiktigt att stödja verksamheten. Deras styrelse har besökt Livstycket och blev tagna av vårt arbetet.

ANNONS

Hatten på för kvinnorna

Totalt har Livstycket omkring 130 deltagare i sin verksamhet. I höstas demonstrerade några av dem i Farsta för att få ha sin förening kvar. Berörda var också de åtta personalen som varslades i november, men varslet har nu lyfts.

– Nu är vi på gång igen och vi har bestämt med Tensta centrum att vi ska ha en utställning där den 8 mars. Förslag till tite lär  ”hatten på för kvinna i världen”, som kommer från ett av våra mönster.

 

 

 

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.