ANNONS

Ny ljudboksserie utspelar sig i Stocksund

Felicia Welander, medförfattare till Önskebrunnen.
Felicia Welander, medförfattare till Önskebrunnen.
Önskebrunnen finns nu tillgänglig på Storytel.
Önskebrunnen finns nu tillgänglig på Storytel.
En ny thrillerföljetong som utspelar sig i Stocksund och på Danderyds sjukhus har just släppts av Felicia Welander och Peo Bengtsson. Felicia har själv bott i Stocksund i många år.
– Det kändes rätt att placera huvudrollsinnehavaren i Danderyd som är en fantastisk kommun att bo i, säger Felicia Welander.
ANNONS

I dagarna har en ny ljudboksserie släppts som utspelar sig på Danderyds sjukhus och i Stocksund med omnejd. Boken som egentligen är i tio delar släpps på Storytel original, en app som strömmar ljudböcker till mobiltelefoner.

– Vi fick en beställning att de ville ha något spännande så jag och Peo satte oss och hade roligt och bara körde på. Fram växte karaktären Margareta som jobbar på Danderyds sjukhus och bor i Stocksund, säger Felicia Welander. Vi är båda väldigt förtjusta i henne, trots att hon är rätt bitter, ilsken och besvärlig. Men hon har hjärtat på rätta stället.

Ny genre för författarna

Felicia har skrivit romanen Önskebrunnen tillsammans med Peo Bengtsson. De båda har tidigare skrivit relationsromaner, nu blev det en helt ny genre för bägge två.

– Det har varit fantastiskt roligt att skriva boken tillsammans. Man är rätt ensam som författare men nu var det som när man var liten hittade en ny lekkamrat att bygga låtsasvärldar med, och bara lämnade den när det var dags att äta middag, säger Felicia.

Vad handlar boken om?

– Historien handlar om Margareta som är kirurg på Danderyds sjukhus. Hon lever i ett sorgligt äktenskap och har ett tablettmissbruk. Hon blir irriterad på kollegorna som börjar undra hur det står till med henne. Hon börjar spy galla om dem forum på internet men upptäcker snart att det hon skriver också händer på riktigt.

Annorlunda från ljudböcker

Det som skiljer en följetongsbok från en vanlig roman är dramaturgin. Varje del på en timme vardera har sin egen spänningskurva.

– Det nya sättet med ljudbok är att göra följetong. Många har en halvtimme-timme att ta sig till jobbet eller skolan och då passar det utmärkt med det här formatet med kortare avsnitt och cliffhangers i slutet av delarna så att man vill lyssna vidare nästa gång man är på väg, säger Felicia.

”Danderydsbor kommer att känna igen sig i miljöerna”

ANNONS

Huvudpersonen Margareta jobbar på Danderyds sjukhus, handlar i Mörby centrum, äter i Djursholm och sitter i trädgården i Stocksund. Hon har ett ganska ensamt liv, fast hon har grannar, man och utflugna barn. Men det kommer snart att ändras…

– Danderydsbor kommer att känna igen sig i miljöerna som är beskrivna. Ingela Olsson från Dramaten är uppläsare till Önskebrunnen och man får verkligen känna Margareta genom hennes röst.

Fakta

Felicia Welander

Ålder: 43.
Bor: Bott länge i Långängen Stocksund, nu Vasastan.
Familj: Man (sonson till konstnären Oskar Antonsson som bodde och verkade i Stocksund) och en dotter.
Husdjur: Jaktlabradoren Twiggy och katterna Flinga och Morris.
Favoritplats i Danderyd: Promenadstråket nedanför Långängsvägen + goda vänners köksbord.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.