Ljudinspelning fällde hustruplågare i Åkersberga

Döms för misshandlat frun
Tingsrätten: Misshandeln begicks mot en närstående "som svårligen kunnat värja sig".
Våldsam Åkersbergabo försvarades av hustrun han slagit: 40-åring dömdes trots det för misshandel - men friades från grov misshandel och grov kvinnofridskränkning.

För andra gången på två år stod den 40-årige Åkersbergabon åtalad för flera fall av misshandel och grov kvinnofridskränkning mot sin hustru. Och precis som förra gången nekade hon till att ha blivit slagen och lämnade samma berättelse som mannen, som också nekade.

Det bidrog till att tingsrätten bara fällde honom för ett fall av hustrumisshandel. Beviset: en ljudfil som enligt tingsrätten spelats in i slutet av 2017. Av den framgår att Åkersbergabon slagit henne när hon låg på golvet, så att hon blödde ur munnen.

Dessutom dömdes Åkersbergabon för ytterligare en misshandel, för att vid ett annat tillfälle slagit en butiksanställd på ett byggvaruhus. I det fallet hävdade han att han handlat i självförsvar, men det trodde inte tingsrätten på.

Samtidigt friades mannen från ett åtal om grov misshandel, och tre fall av misshandel mot hustrun – händelser som enligt åklagaren ska ha inträffat från slutet av oktober 2017 fram till våren 2018.

Mannen ska då vid olika tillfällen ha sparkat, slagit kastat omkull och tagit stryptag på henne. Den grova misshandeln ska enligt åklagaren ha inträffat i april förra året genom att han slagit henne så att hon föll mot spisen och fick frakturer på käken. Efteråt har hustrun berättat att hon råkat ramla mot spisen och att det var en olyckshändelse.

Förra gången mannen dömdes för misshandel, 2017, sänkte hovrätten hans straff i tingsrätten från tio månader till fyra.

Denna gång blev påföljden i Attunda tingsrätt tre månaders fängelse. Han ska dessutom betala totalt 14 000 i skadestånd till hustrun och den butiksanställde.