Ljusfest i Östberga lockade hundratals

oatberga-ljusfest
Blåsorkestern spelade utanför fritidsgården.
250 personer deltog i ljusfesten i Östberga i lördags kväll. Det bjöds på musik, tal och Dogge Doggelito var hemlig gäst.
– Det blev succé, säger Robert Jelinek på ÖCC.

Det var stor uppslutning till ljusfesten som anordnades i Östberga i lördags kväll.

– Vi ville lysa upp novembermörkret och testa något nytt, säger Robert Jelinek på ÖCC, som var med och arrangerade kvällen.

Omkring 250 personer samlades utanför fritidsgården där en blåsorkester spelade musik. Sedan tog alla en promenad till stadsodlingen där det fanns massor av lyktor. Alla fick tända ett ljus och ställa ner.

– Några kanske tände ett ljus för någon som dött, medan andra tände för ett barn som fötts eller för framtiden, säger Robert Jelinek.

Stadsdelsnämndens ordförande Ulf Walther (S) pratade på torget om allt som är på gång i området. Det ställdes upp grillar utanför fritidsgården och alla var välkomna in. Där var Dogge Doggelito hemlig gäst och senare på kvällen spelade Fryshusets dj musik.

dogge-ostberga

– Det var en försmak av hur ett allaktivitetshus kan fungera. Det var en väldigt trevlig bykänsla med människor i alla åldrar, säger Robert Jelinek.

Initiativet kom från en Östbergabo.

– Vi pratade först om att göra något mot våld, men alla var snabbt överens om att vi hellre ville fokusera på allt det positiva som sker. Det är så mycket positiva strömningar i Östberga nu, säger Robert Jelinek.