ANNONS

Ljusslingor ska sprida trygg stämning – så julpyntas Farsta i år

Farsta är en av de platser som kommer att få extra julbelysning av staden.
Hökarängens centrum planeras få mer julbelysning i år.
Snart tändas tusen juleljus. Farsta stadsdel har fått 200 000 kronor till årets julbelysning.
Pengar som bland annat ska gå till ljusslingor i Larsboda och mer pynt i Hökarängens centrum.
ANNONS

Med drygt tre veckor kvar till första advent pågår julförberedelserna för fullt i stadsdelarna. Årets torggranar har exempelvis redan dykt upp på flera håll i söderort efter att trafikkontoret dragit igång sin julgransturné.

Men det är inte bara ljusglittrande barrträd som ska lysa upp i vintermörkret. För belysning och annat pynt ansvarar stadsdelarna själva, med 200 000 kronor vardera från staden till hjälp, enligt ett beslut i kommunstyrelsen.

Farsta stadsdel håller i nuläget på att planera årets julbelysning på tre ställen i samarbete med lokala fastighetsägare. Två av platserna är Mårbackagatan vid entrén till nya Telestaden i Larsboda och Kastanjegården intill Skönstaholmsskolan i Hökarängen. 

Vill rusta upp belysning i Hökarängen

Stadsdelen vill också rusta upp och utöka den befintliga julbelysningen i Hökarängens centrum, i ett samarbete med fastighetsägaren Stockholmshem och med den lokala företagarföreningen.

Troligen kommer ljusslingor att sättas upp på fasaderna i Larsboda då det är enklast och innebär minst risker, enligt Thomas Kultti, utvecklingsstrateg i Farsta stadsdel.

”I Hökarängens centrum är förslaget från företagarna att ha slingor på murarna som omger centrumet. Detta skapar en ljus, inbjudande, trivsam och trygg miljö. På fasaderna vid Kastanjeparken ska vi eventuellt prova en typ av ljusbollar, om dessa går att fästa upp på ett säkert sätt”, skriver han i ett mejl till Mitt i.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.