Löfvén: ”Vi måste stötta civilsamhället”

Autografer till alla barn.
Autografer till alla barn.
Statsminister Stefan Löfvén i sällskap med Camilla Janson, kommunstyrelsens ordförande.
Statsminister Stefan Löfvén i sällskap med Camilla Janson, kommunstyrelsens ordförande.
Statsminister Stefan Löfvén kom till Bro för få veta mer om kommunens arbete med integration. Men först överraskade han klass 3B på Finnstaskolan för att personligen svara på ett brev från eleverna.

– Jag såg honom i fönstret och bara oj, oj, oj!

Ida Tojkander och Lea Kelfve hade tillsammans skrivit ett brev till statsministern för att få svar på några frågor: Vilken är statsministerns favoritfärg, favoritmat och hur är det att jobba som statsminister? Eftersom ett besök i Upplands-Bro var inplanerat passade Stefan Löfvén på att besöka skolan.

– Jag tycker vi fick bra svar, sade Lea Kelfve efter det överraskande besöket.

Statsministerns besök väckte nyfikenhet och en hel del barn och ungdomar samlades i Brohuset när statsministern besökte cafét Nyfiket där verksamheten Integrationscentralen finns. Under veckan har han varit på flera orter runt om i landet som inte alltid får så mycket uppmärksamhet i media eller politiken. I Bro var fokuset integration och vuxenutbildning.

– Vi har så mycket tillgångar, nu gäller det att barnen får en bra utbildning och att vi tar till vara på de vuxnas kunskaper, sade Stefan Löfvén efter att ha träffat en nyanländ familj som fått stöd av Integrationscentralens volontärer.

– Här finns ett stort engagemang för att människor ska få bästa möjliga starten i samhället.

Han menar att volontära krafter är en viktig del för att skapa trygghet i samhället, inte minst i Bro.

– Vi måste stödja civilsamhället som är ett av de starkaste kitten där många människor är engagerade, sade han men tillade också att polisen måste få mer resurser och att det är viktigt att få polisens omorganisation att fungera.