Nu får Lokaltidningen Mitt i Stockholm nya ägare

Mitt i Stockholms redaktion. Bra Orvesto siffror. Störst i Stockholm
Lokaltidningen Mitt i får nya ägare.
Nu står det klart att Citypress AB blir Lokaltidningen Mitt i:s nya ägare.
– Mitt i har en mycket stark ställning på mediemarknaden i Stockholm, säger Martin Alsander, som blir nya styrelseordförande i Mitt i.

Citypress ägs till 60 procent av Lazarus Equity Partners, som bland annat ägs Martin Alsander och Claes Jonson. Båda var involverade i vändningen av mediekoncernen Stampen.

– Mitt i har en mycket stark ställning på mediemarknaden i Stockholm, säger Martin Alsander som blir ny styrelseordförande för Mitt i och tar över efter Joachim Berner.

Resterande 40 procent ägs av finansiella investerare.

– Det känns oerhört positivt för Mitt i med den nya ägarbilden. Mitt i blir med den här strukturen ett ännu starkare företag. Det är sedan tidigare klart att jag ska lämna Mitt i, men då jag är kvar till slutet av augusti kommer jag hinna lämna över till min efterträdare, säger Maria Croon, vd för Mitt i.

– Som delägare och styrelseordförande ser jag fram emot att utveckla alla affärsmöjligheter vi ser. Ägarbytet kommer att medföra en väsentligt förbättrad finansiell situation för Mitt i, som blir fritt från externa skulder, och det ger oss möjlighet att göra ytterligare satsningar på bland annat innehåll och digitala intäkter, säger Martin Alsander.