ANNONS

Lokman laddar för semmeldagen i Kista – rekordet är 8000

kist, semlor, 2020. Complé Konditori i Kista Galleria. Ägaren Akan Lokman har arbetat där i 30 år.
"Min favorit är blandsemlan", säger Lokman Akan, ägare.
Glöm nymodigheter som semmelwraps eller semmelpizza. På konditori Complé i Kista galleria gäller två sorter: den klassiska och blandsemlan.
ANNONS

Wienersemlan är god, men blev för svår att baka och försvann ur sortimentet. Den klassiska är kundernas favorit, men Lokman Akans hjärta slår för blandsemlan med mandelmassa i grädden.

– Jag är inte så förtjust i grädde. För de som har svårt att äta ren grädde så känner man inte smaken lika bra om man blandar mandelmassa i den, säger han och plockar fram några stycken.

”Klockan 10-11 ska alla äta semlor”

Tillsammans med de anställda laddar Lokman Akan inför semmeldagen. Då får han som ägare fylla på både förråden nere i källaren och öka personalstyrkan.

– I vanliga fall har vi fem bagare här som bakar allting. På semmeldagen är de åtta stycken och de brukar inte kunna gå hem förrän sent på eftermiddagen, säger Lokman Akan.

När äter kunderna som mest? 

– Mellan klockan 10 och 11 ska alla äta semlor. På eftermiddagen brukar det lugna sig lite.

Hur många semlor bakar ni? 

– Jag har jobbat här i 30 år och det mesta vi har sålt på en dag är 8000 stycken.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.