ANNONS

Lööf till Järva idag

Solig förmiddag väntar.
Solig förmiddag väntar.
I dag besöker Annie Lööf (C) Järva på politikerveckan.
Att SL-kortet ska börja gälla på landstingets skärgårdsbåtar upprör privata aktörer.
Tunnelbanan och fått Kalle Anka-namn.
Solig förmiddag i Stockholm.
ANNONS

Centerpartiets dag i Järva

Idag är det Centerpartiets dag med tal av partiledaren Annie Lööf.

– Rinkebybon Mohamed Hagi Farah har samlat in Järvabornas frågor och förslag som han överlämnar personligen till partiledarna varje dag under veckan. ”Vi måste ta vara på att politikerna faktiskt har kommit hit”, säger han.

Mohamed Hagi Farah samlar in folkets frågor

 

Åk båt med SL kortet

Nu är det bestämt att SL-kotet ska börja gälla på landstingsägda Vaxholmsbåtarna efter årsskiftet. Men det upprör de privata aktörerna som menar att förslaget snedvrider konkurrensen, skriver DN.

– För vår del innebär det att vi måste lägga ned Cinderella-trafiken, och det kommer också innebära att flera andra privata redare blir tvingade att lägga ned sin verksamhet. Det här kommer att utarma skärgårdstrafiken på privata linjeverksamheter, säger Peter Henricson, affärsområdeschef på Strömma Sverige till tidningen. Han menar att landstingspolitikerna snedvrider konkurrensen och slår ut privata aktörer.

SL-kortet kommer inte att gälla på Waxholmsbåtarna somrarna.

ANNONS

Tunnelbana på ankvis

Har du någon gång funderat på vad din tunnelbanestation skulle heta om Stockholm var Ankeborg?

Mitt i har svaren och guidar dig till Fnattstaden och Kajsaplan. Akifieringen av tunnelbanan beror sig på att Kalle Anka har gått och blivit tunnelbaneförare i senaste numret av serien.

Klart med artisterna på allsången

Sommar i Stockholm är lika med Allsång på Skansen. Tomas Ledin, Per Gessle, Stor & Jireel, FO&O och Lisa Ekdahl är några av artisterna som kommer att vara med.

Sanna Nielsen fortsätter som programledare.

– Allt egentligen, alla program är ju så olika varandra. Men kanske att jag ser fram lite extra emot premiären eftersom det är premiär. Den där kärleksboosten man fick förra året var ju underbar, säger hon till Mitt i.

Solig förmiddag

En solig förmiddag med temperaturer som då och då tippar över 20 drager väntar alla Stockholmare i dag på förmiddagen. Framåt eftermiddagen mulnar det på och på kvällskvisten, runt sju, åtta kan det bli någon liten regnskur här och var.