Min lokala hjälte

Lopp för 65-plussare på Norra Djurgården

Östermalmsbon Yngve Borgström vill inspirera äldre att träna hela livet. I september håller han i ett lopp – enbart för 65-plussare – på Djurgården.

– Jag är friskvårdare i botten och vill stimulera folk att träna hela livet. Vi vill medverka till att ta tillvara på de mänskliga resurserna så länge som möjligt, säger Yngve som finkammat nätet efter liknande lopp, men inte hittat någon tävling enbart för äldre.

Det är andra året i rad som Veterankraftloppet hålls. Loppet går runt Stora Skuggan den 7 september. Det enda kravet är att du fyllt 65 bast. Tävlingsledare är alltså östermalmaren Yngve Borgström.

– Förra året var det 200 personer som sprang och det ser ut att bli något liknande i år också, säger Yngve Borgström.

Deltagarna får välja att springa, jogga eller gå fem eller tio kilometer på Norra Djurgården. En kändis som kommer är Kjell Erik Ståhl, 72 år och fortfarande svensk rekordhållare i Maraton.

– Han sprang på två timmar och tio minuter 1983 och med den tiden hade han kommit fyra i OS nu. Han kommer för att springa tio kilometer och för att inspirera, säger Yngve Borgström.

Det är inte för sent att anmäla sig till loppet – fram till 31 augusti går det att anmäla sig på veterankraftloppets hemsida, men det går att efteranmäla sig på plats vid loppet också.