ANNONS

Lopp för en god sak

Sara Kroll, Tim Schager Hall och Gry Borgstig är med och arrangerar välgörenhetsloppet Arusha run i slutet av maj.
Sara Kroll, Tim Schager Hall och Gry Borgstig är med och arrangerar välgörenhetsloppet Arusha run i slutet av maj.
Den 28 maj anordnas välgörenhetsloppet Arusha Run på Lidingövallen där pengarna från startavgiften doneras till ett sportcenter för barn och ungdomar i Arusha i Tanzania.
ANNONS

Arrangörer för det två kilometer långa loppet är Klubbverket – Källängsgårdens och Sticklingegårdens gemensamma hälsosatsning – i samarbete med Bosön idrottsfolkhögskola och föreningen R.A.F.I.K.I IF, som står för rörlighet, allsidighet, frihet, idrott, kultur, integration idrottsförening.

Syftet med Arusha Run är dels att samla in pengar till Lobulu sportcenter i Tanzania, dels att erbjuda Lidingöborna en dag med familjeaktiviteter.

– Vi hoppas att vi kan medvetandegöra för barn hur det kan vara i andra delar av världen, säger Sara Kroll, hälsopedagog på Källängsgården.

Hon är en av dem som är delaktiga i planeringen av loppet tillsammans med bland andra fritidsledaren Tim Schager Hall och hälsopedagogen Gry Borgstig från Sticklingegården.

Även barnen på fritidsgårdarna har varit med i förberedelserna inför loppet, bland annat genom att tillverka armband som ska säljas till förmån för sportcentret i Tanzania.

– Det är kul att barnen får vara med och känna sig delaktiga, säger Sara Kroll.

Arusha Run anordnades även förra året. Då var målet att åtminstone 70 personer skulle delta. Då sprang 105 personer loppet.

– Kommer vi upp till över 100 personer även i år är vi väldigt nöjda, säger Tim Schager Hall.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.