Min lokala hjälte

Lopp för kampen mot barncancer i Runby

På söndag arrangeras ett lopp till Dinas minne i Runbyspåret.
På söndag arrangeras ett lopp till Dinas minne i Runbyspåret.
På söndag har du möjlighet att gå eller springa för en god och riktigt viktig sak.

Till Dinas minne heter loppet i Runbyspåret där alla insamlade pengar går till Hope som är en satsning i kampen mot barncancer.

Dina är Väsbyparet Anders och Malin Perssons dotter. Hon gick bort tidigare i år i cancer. Men Anders och Malins kamp mot barncancer fortsätter. De har redan samlat in över 170 000 kronor till Hope som är en satsning mot barncancer.

Loppet i Runbyskogen på söndag, som arrangeras av löpargruppen Fair trade runners, är del i insamlingen.

– Hope är den viktigaste satsningen som görs just nu inom det här området och den satsningen är helt beroende av insamlade pengar, säger Anders Persson.

Behovet av en förbättrad cancervård är stort, säger Anders Persson.

– För de vanligare cancerformerna är vården ganska väl förberedd men för andra mer ovanliga former är det betydligt svårare. Det är det som Hope handlar om, säger han.

Till Dinas minne startar klockan 10 vid Runbyspåret på söndag. Fika och annan försäljning kommer att finnas och samtliga intäkter går till insamlingen. Och man behöver inte alls vara vältränad för att vara med.

– Det är ingen tävling på det sättet. Man kan gå eller springa, allt är upp till var och en, säger Anders Persson.

Fakta

Detta är Hope

Hope är en förkortning för hematologisk onkologisk prövningsenhet och är en enhet vid Astrid Lindgrens barnsjukhus. Den ska möjliggöra innovativa behandlingar för barn från hela landet. Enheten blev verklighet tack vare donerade pengar.

Hope finansieras bland annat av stiftelsen Entrepreneurs för Good som grundades 2015 av Fredrik och Johanna Malm vars 3-årige son Nelson gick bort i cancer.

Källa: Entrepreneurs for Good