Loppis livar upp torgen i sommar

Det finns ingen hejd på framväxten av loppmarknader i Stockholm. En nystartad är söndagsloppisen på Signalfabrikens utetorg.

Är förrådet fullt med prylar som du inte använder? Eller behöver du nya saker för en billig slant? Nu har Signalfabriken fått sin egen loppis.

Företaget Stockholmsmarknader står bakom loppmarknaden som hade premiär i söndags.

– Signalfabrikens butiksägare ville ha något extra som händer i sommar. De hörde av sig och vi tyckte att det var en kul idé, säger arrangören Maria Wiberg.

De 50 platserna blev snabbt fulltecknade.

– Sundbyberg är loppis-trakter. Det finns många loppisbutiker här och nu finns en möjlighet för privatpersoner att sälja saker.

Säljarna får ta med egna bord som ställs ut på Signalfabrikens två utomhustorg. Inte långt därifrån finns Solvallaloppis som arrangeras under helger i sommar då det inte är andra evenemang på travarenan.

Solvallaloppis har lockat runt 350 säljare och mångdubbelt fler besökare per dag denna säsong, enligt Stockholmsmarknader.

Ytterligare en bakluckeloppis arrangeras av föreningen Lions på gamla Råsundastadion på lördag.

Bordsloppisar brukar få en annan inriktning än bakluckeloppisar.

– Till en bakluckeloppis brukar säljarna tömma förrådet och ta med allt möjligt. När man säljer vid bord brukar det bli mer kläder och utvalda grejer, säger Maria Wiberg.

Signalfabrikens loppis är inplanerad den 7 och 28 juni. Tanken är att den sedan ska arrangeras varannan söndag hela sommaren.