Stor loppis och städdag i Sätra i morgon

Sätra loppis och städdag
På lördag är stor loppis och städdag i Sätra.
Kläder, prylar, hoppborg och ansiktsmålning. Imorgon blir det stor loppis och städdag i Sätra. Bakom arrangemanget ligger Grace Caspers och Nathalie Carlryd från Sätra kidz.
– Det ska vara en glädjens dag, säger Grace Caspers.

Lördag den 25 maj arrangerar föreningen Sätra kidz en stor loppis och städdag i Sätra. 25 bord har hyrts in och den som vill är välkommen att boka.

– Jag vet inte vad som finns i folks källare och förråd, men jag tror det blir mycket kläder och leksaker. Det är också ett miljötänk att man kan använda saker längre. Man kan sälja, skänka eller byta saker med varandra, folk får göra lite som de vill, säger Grace Caspers.

Under dagen bjuds också på mat och underhållning. Det kommer att finnas en hoppborg och ansiktsmålning för barnen. Och det blir musik och kommer att finnas olika sorters mat och fika.

– Somaliska föräldraföreningen ska baka piroger och vi kommer att ha en grill. Och Hyresgästföreningens ska dela ut popcorn, säger Grace Caspers.

De har även bjudit in Fryshuset som kommer att hålla i olika aktiviteter samt fotbollsföreningen Sätra SK.

– Det blir mycket mer än loppis, det ska vara roligt, det blir en festdag, säger Grace Caspers.

Förutom loppis ska de boende under dagen städa sin stadsdel tillsammans. Bakom initiativet står Nathalie Carlryd och hennes 7-åriga dotter My.

Grace Caspers tror att städ- och loppisdagen är viktig för Sätra.

– Tanken med dagen är att man ska engagera sig och göra roliga saker tillsammans som är bra för området. Det är viktigt att barnen ser oss vuxna göra roliga och positiva saker tillsammans och att de ser att vi vuxna håller ihop, säger hon.