Polisen jagar blottare i löpspåret – på MC

I flera dagar har lokalpolisen patrullerat löpspåren i Ursvik på Motorcykel.
I flera dagar har lokalpolisen patrullerat löpspåren i Ursvik på Motorcykel.
De senaste dagarna har lokalpolisen i Sundbyberg och Solna patrullerat löpspåren i Ursvik på motorcykel.
Flera blottare har rapporterats i området och målet med polisens MC-patruller är att vara synliga och skapa trygghet.

De senaste dagarna har lokalpolisen i Solna – Sundbyberg patrullerat löpspåren i bland annat Ursvik på motorcykel för att vara synliga och skapa trygghet. Motorcykeln är ett effektivt fordon på ställen där det inte går att köra bil.

– Det har varit blottare i området den senaste veckan. Så det är därför vi gör det här nu och även försöker att få ut det till allmänheten, som en trygghetsskapande åtgärd, säger kommunpolisen Peter Saarman.

”Blottare är väldigt försiktiga”

På deras Facebooksida skriver lokalpolisen att det inte är av lathet som motorcyklarna används. Med dem hinner de täcka en mycket större yta än vad de annars skulle göra. Men chansen att de griper en blottare på bar gärning är inte särskilt stor.

– Risken är att motorcyklarna hörs och det syns att vi är poliser och blottare är väldigt försiktiga av sig. Men förhoppningen är att de ser oss och tänker till och inser att det inte är ett lämpligt beteende. Det vi gör är brottsförebyggande, säger Peter Saarman.

Inlägget på Facebook har fått mycket positiva reaktioner och de flesta som kommenterat skriver att de gärna ser att polisen fortsätter med den här typen av patruller, även på andra platser.

– De vi har träffat ute har vetat om blottarna och tycker att vår närvaro är bra. Och vi kör även på andra ställen som till exempel Golfängarna och Råstasjön, säger Peter Saarman.

Patrullerna ska fortsätta

Planen är att fortsätta patrullera på motorcykel när tillfälle ges.

– Det här är ingenting som är helt nytt, utan något vi gör när vi har möjlighet.

– I våras var vi även ute en gång i veckan och sprang med västar på oss, på platser som är lite svårtillgängliga. Det ska vi fortsätta med i höst

Förstörs inte löpspåren av att ni kör motorcykel där?

– Jag var faktiskt ute och sprang i ett av spåren i förrgår när en motorcykel körde förbi och jag inte ens spåren. Det är ingen risk så länge man inte gör det dagligen och kör vårdlöst.