ANNONS
skidor
Sugen på att åka? På lördag öppnar Hammarbybacken.

På lördag öppnar Hammarbybacken

Nyheter 

Nu kan alla som längtat äntligen ta de första slalomsvängarna mitt i stan. På lördag öppnar Hammarbybacken för åkning.
– Det är alltid lika kul när backen för första gången för säsongen fylls av åkare i alla åldrar, säger Linda Morell pr-chef på Skistar.

ANNONS

För bara en vecka sedan kunde inga besked ges om öppning, eftersom prognosen då inte såg så gynnsam ut. Men så förändrades den plötsligt och det blev kallare än väntat och den som åkt tunnelbanans över Skanstullsbron de senaste dagarna har kunnat se snön spruta från snökanonerna som gått varma för att säkra skidåkningen under säsongen.

– Produktionen av snö har gått jättebra de senaste dygnen, i helgen kunde vi producera 15-20 lastbilslass med snö per timme. Och då bestämde vi oss snabbt för att öppna. Beslut om öppning kommer alltid lite som en överraskning för alla, tätt inpå öppning, eftersom snöproduktionen är så beroende av väder och vind, säger Linda Morell.

Hur blir stämningen i helgen?

– Mycket folk, glada åkare, det brukar det vara, och på söndag, på World snow day, är skidåkningen gratis för barn. Natursnön och det vita landskapetgör kanske att extra många blir sugna, eftersom det ger extrakänsla åt skidåkningen, tror Linda Morell.

Just nu ser det ut att bli varmare igen, kan prognosen förändras på ettsätt som gör att ni blir tvungna att stänga backen igen?

– Nej, innan vi öppnar försäkrar vi oss om att den snö vi producerar räcker länge, vi vill vill att det ska gå att åka skidor här ända till påsk.

ANNONS

Fler nyheter från Stockholm

Brand i Tullinge
Nyheter

Spridningsrisk när flerfamiljshus brann

Kultur

Kalle Assbring vinnare av Fotobokspriset 2017

Nyheter

Kungen impad av arbetet mot våld i Norsborg

Nyheter

Här ska det byggas om för bättre cykeltrafik

Kultur

Berättelsen bakom New Yorkbilderna

Brott

Nya uppgifter om morden i Hallonbergen

ANNONS
ANNONS