ANNONS

På lördag firas Skärholmsdagen med folkfest på torget

Ansiktsmålning genre
Ansiktsmålning och pyssel är några av aktiviteterna som erbjuds under Skärholmsdagen. Genrebild.
Då fylls Skärholmstorget med musik, dans, ansiktsmålning, teater och bollspel.
– Jag hoppas att det blir en dag fylld av glädje och gemenskap, säger Naida Ragimova, på Folk i Skärholmen.
ANNONS

Lördag den 14 september firas Skärholmsdagen på Skärholmstorget. Nytt för i år är att den ska vara som en gatufest där alla är med.

– Det ska bli lite intimare än tidigare år. Vi har ingen upphöjd scen utan det blir mindre och nära, säger Naida Ragimova, biträdande verksamhetsedare på föreningen Folk i Skärholmen som arrangerar Skärholmsdagen med stöd av stadsdelsförvaltningen.

Men det innebär inte att det inte ska vara uppträdanden. Under dagen väntar både musik, teater och dans. Uppträder gör bland andra Nebay Meles och Sätra kiddz. Man kan även se familjeföreställningen Hunden.

Dessutom blir det ansiktsmålning, loppis, pyssel, schackturnering och bollaktiviteter. En nyhet i år är också att man kan gifta sig på torget.

Temat för dagen är kärlek.

– Vi vill sprida att kärlek och gemenskap är en del av hela Skärholmen. Det här är en dag av Skärholmen för Skärholmen där man kan komma ut och trivas i sin egen stadsdel och se vilka föreningar och verksamheter som finns, säger Naida Ragimova.

Skärholmsdagen pågår klockan 12 till 16.

– Det blir ett fullspäckat program, jag tycker man ska komma när vi startar och hänga runt hela dagen och träffa grannar, kompisar och föreningar, säger Naida Ragimova.

ANNONS