ANNONS

Lördagens nationaldag firas digitalt i Sollentuna

Nationaldagen Sollentuna 2019 Edsvik
Ett par tusen människor brukar samlas i Edsbergsparken för att fira nationaldagen, men i år blir det ett annorlunda firande.
Nationaldagsfirande i coronans tid.
Det blir något helt annat än de vanliga stora folkmassorna som brukar samlas i Edsbergsparken.
I stället bjuder Sollentuna kommun i år in till ett digitalt firande i kommunens Youtubekanal, i morgon den 6 juni.
ANNONS

– Det är trevligt med stora sällskap under blå himmel men Sveriges nationaldag kan firas på många sätt och i år bjuder vi in till ett digitalt firande med sång, musik, dans och tal. Så skapar vi en stämningsfull nationaldag, även i coronatider, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M).

Firandet har spelats in i förväg och innehåller sång av Sollentuna Voices, Sollentuna Diskantkör, musik av Sollentuna symfoniorkester och musiker från Sollentuna kulturskola. Dessutom blir det tal av Henrik Thunes, och Jakob Stadell är värd och sjunger nationalsången.

”Fullspäckat digitalt program”

– Årets firande skiljer sig från allt annat vi gjort tidigare. Nu tar vi firandet till den digitala världen och jag gläds över att vi tillsammans med Sollentuna kulturskola kan presentera ett fullspäckat digitalt program, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden som ansvarar för nationaldagsfirandet i Sollentuna.

Firandet finns på lördag som en film på kommunens Youtubekanal och är tillgänglig för alla som vill fira tillsammans på distans.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.