Lördagsöppet gav 15 000 till Musikhjälpen

Barn dansar på Lejonets förskola och ett armband med texten "musikhjälpen"
Barn dansar på kalaset som hölls i Lejonets förskola i lördags.
Discodans, julbak, pärlpyssel och spa - Lejonets förskola kickade igång Musikhjälpen med att ha öppet på en lördag. Bara på en dag samlade de in nästan 15 000 kronor.

På Lejonets förskola har barnen fått lära sig om barnkonventionen under hösten. För att knyta ihop säcken tyckte personalen att det passade bra att uppmärksamma Musikhjälpen, som i år har temat ”Barn i krig har rätt att gå i skolan”.

Genom att som engångsgrej hålla lördagsöppet förra veckan och låta föräldrar betala 500 kronor för att lämna sina barn fick förskolan in nästan 15 000 kronor. Pedagogerna ställde upp och jobbade gratis, berättar förskoleläraren Elin Öhman.

Barn har nymålade naglar och har fötterna i fotbad på Lejonets förskola

På kalaset i lördags kunde barnen få manikyr, pedikyr och ansiktsbehandling bland annat.

– Vi hade som ett stort kalas och gjorde bara sådant som barnen inte brukar få göra på förskolan. Barnen fick ha spa, vi hade disco och tevespel, och en pärlstation där de kunde göra armband. De fick göra julgodis och smällkarameller och ta hem.

Under veckan har barnen gjort andra saker för att samla in pengar, till exempel en film och en bok som säljs till föräldrarna. I dag, onsdag, har de samlat in totalt nästan 22 000 kronor till Radiohjälpen. Men insamlingen är öppen ända till på söndag, säger Elin Öhman.

– De yngsta barnen säger inte så mycket, men de äldre förstår syftet varför vi gör det här. De har pratat om att det är här, i skolan, som de träffar sina kompisar – men de som inte går i skolan, får de inga kompisar? Sådana saker tänker de mycket på.

LÄS FLER NYHETER FRÅN LIDINGÖ:

Efter rånet – den stulna bilen har hittats

Tåget körde – trots att bommarna var uppe

Bostadspriserna på Lidingö mattas av

Fakta

Musikhjälpen

Ett insamlingsevent som funnits i Sverige sedan 2008. 1 144 timmar sänder tre programledare med gäster dygnet runt i Sveriges Radio och SVT. Syftet är att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och samla in pengar till en humanitär katastrof.

Årets tema är ”Barn i krig har rätt att gå i skolan”. Sändningen sker från en studio på Stortorget i Örebro 12-18 december.

Här kan du ta del av publikens initiativ för att samla in pengar.

 

Källa: sverigesradio.se