Kan du lösa bibliotekets sommarmysterier?

Martina Strolz och hennes kollegor har klurat ut utmaningar för barn och unga i sommar.
– Jag hade älskat det här när jag var barn.
Martina Strolz och hennes kollegor har klurat ut utmaningar för barn och unga i sommar. – Jag hade älskat det här när jag var barn.
Poängjakten passar fint för alla. Man kan både vara på resa eller vara hemma för att kunna delta.
Poängjakten passar fint för alla. Man kan både vara på resa eller vara hemma för att kunna delta.
I tre år har Vallentuna bibliotek ordnat sommarlovsutmaningen Poängjakten för barn mellan 6 och 16 år. Nytt för i år är Uppdraget.
– Vi tror att barn och unga tycker om utmaningar, säger Martina Strolz, barn- och ungdomsbibliotekarie.

– Vi vill ge barnen som är födda 2007 och senare en spännande sommarutmaning. Det handlar om att knäcka koder, dechiffrera hemliga meddelanden och leta ledtrådar. Så mycket mer än så vill jag inte avslöja, säger Martina Strolz.

För att lösa utmaningarna i Uppdraget behöver man befinna sig i Vallentunatrakten. Man anmäler sig på Vallentuna bibliotek genom att lämna sin postadress. Snart därefter kommer första uppdraget med brev. Det går bra att anmäla sig fram till sista juli. Den 28 augusti blir det final. 

 – Då blir det fest och en jättehemlig gäst.

Poängjakten som är för de lite yngre barnen går ut på att samla 50 poäng och få guldbiljett till fest med lyxigare fika, lekfulla tävlingar och chans till extrapriser.

– I Poängjakten kan man välja nivå själv. Det ska vara lätt att komma upp i 50 poäng. Man kan befinna sig var som helst och läsa på valfritt språk.

Både Poängjakten och Uppdraget är kostnadsfria aktiviteter.