Marie-Louise räddades av okänd snöhjälte

Marie-Louise Ylikangas
Marie-Louise Ylikangas fick oväntad hjälp när snön föll som värst i veckan.
Efter en timmas kamp med snön dök hjälten upp på en infartsparkering i Stocksund med bogserlina.
– Jag blev så lycklig och höll på att börja gråta, säger Marie-Louise Ylikangas.

Det tog inte lång tid så var Marie-Louise Ylikangas bil helt översnöad i onsdags eftermiddag på Lidls infartsparkering i Stocksund. Hon fick bort det mesta och satte sig i godan ro för att köra iväg.
– Jag kom en halv meter sedan var det bara tvärstopp, berättar hon.

Snön hade packat sig tjock under bildäcken. Sedan följer en rad behjärtansvärda räddningsinsatser. Förbipasserande frågar om Marie-Louise behöver hjälp, matbutiken lånar ut en kvast, hennes man kommer till platsen och en plogbilsförare både gräver, puttar och sandar men måste tyvärr köra vidare. Minuter blir en timme.

Men så plötsligt dyker en större volvo upp precis bakom bilen och en yngre man kliver ut. Först tänker Marie-Louise; ‘men, vad håller han på med?’. I nästa ögonblick öppnar han bagageluckan på sin bil, tar ut en bogserlina och frågar var han ska fästa den någonstans.
– Jag blev så lycklig så att jag skulle kunna krama om honom och kände att jag höll på att börja gråta, säger Marie-Louise Ylikangas.

Från sitt fönster hade mannen sett paret kämpa med bilen och känt att han bara måste hjälpa till.
– Han sade bara tack och hej och stack. Jag ångrar att jag inte tog hans namn för jag skulle verkligen vilja tacka honom ordentligt.

 

f