ANNONS

Lovisa Grant körde ur i premiären i Europacupen

Lovisa Grant.
Lovisa Grant.
I dag måndag var det premiärdags för damerna i den alpina Europacupen. Den 20-åriga Djurgårdsbon Lovisa Grant stod på startlinjen i Trysil.
ANNONS

Med nummer 36 på startlappen gav sig Lovisa Grant ut i backen i dag måndag i norska Trysil. Det var premiär i Europacupen med storslalom som är den 20-åriga Djurgårdsbons favoritgren.

Hon körde bra i första åket och kvalade in till det andra. Vid första mellantiden låg Lovisa topp 20, men körde sedan ur.

Man kan ändå säga att det var ett fall framåt för Lovisa Grant som visade att formen och kapaciteten finns där. Konkurrensen i Trysil var stenhård, i startfältet fanns många seniorer som även tävlar i Världscupen.

Redan i morgon är det dags igen. Då tävlar damerna i slalom i Trysil. I veckoslutet drar Europacupen vidare till Kvitfjell i Norge, och där deltar Lovisa Grant endast i storslalom.

Hon är rankad som nummer fem i världen i sin åldersklass i storslalom. Ambitionerna är stora.

– Nu har jag gått ut skidgymnasiet och ska satsa 100 procent på min skidåkning för att nå toppen, säger Lovisa som ingår i juniorlandslaget. Det kommer att krävas disciplin, motivation, glädje, fokus och mycket mer.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.