ANNONS

Lucia ingår pakt med satan på Dieselverkstaden

Unga Tur firar Sankta Lucia
Måste lucia alltid vara en smal blond tjej som heter Rebecca? En av frågorna som Unga Tur ger sitt alldeles egna svar på i helgen.
Sexiga stjärngossar och lucia som influencer och i pakt med satan.
”Unga-Tur firar Sankta Lucia” är en humoristisk djupdykning ner i en av våra märkligaste traditioner.
ANNONS

”Unga Tur firar Sankta Lucia” är en så kallad devisingföreställning. Det innebär att den är framrepeterad av teaterensemblen utan något färdigt manus.

– Det var vår regissör Hanna som sa att hon ville göra något om lucia och så improviserade vi och pratade kring det temat, berättar Erika Böös, pressansvarig på Unga Tur och en av skådespelarna.

Varför just lucia?

– Traditioner är något som väcker känslor. Vi tyckte det kunde vara kul att leka med traditionen och göra något annat av lucia – att väcka andra frågor.

x

Unga Tur gör gästspel i Sickla för två föreställningar på Dieselverkstaden. Affischen är designad av Fredrika Frykström.

I pressutskicket frågar sig Unga Tur bland annat varför rollen som lucia är reserverad för blonda smala tjejer som heter Rebecca, och vad lucia har gemensamt med Britney Spears. Där utlovas också sexiga stjärngossar.

Hur ser er lucia ut?

– Vår lucia är både influencer och i pakt med satan, säger Erika Böös.

ANNONS

Till vilka riktar sig föreställningen?

– Den passar både för vuxna och för äldre barn och ungdomar. Den är ganska tramsig, på ett kul sätt, men innehåller en del allvar också.

 

Fakta

Två föreställningar

Unga Tur är en undergrupp till Turteatern i Kärrtorp, bestående av skådespelare och scenkonstnärer i 20-25-årsåldern.

”Unga Tur firar Sankta Lucia” spelas på lilla scenen på Dieselverkstaden klockan 19 på luciadagen och klockan 16 på lördag den 14 december.

Källa: Unga Tur