ANNONS

Cherie skjuten med luftgevär

Aasa Goulin med sin Cherie.
Aasa Goulin med sin Cherie.
Ett likadant luftpistol skott som träffat Cherie
Ett likadant luftpistol skott som träffat Cherie
För några veckor sedan började katten Cherie halta. Huddingebon och matten Aasa Goulin gissade på en sträckning eller inflammation, i stället hittade veterinären en 4,5 millimeterskula i kattens bakben.
ANNONS

Cherie är den 14-åriga norska skogskatt- och perserblandningen som inte lämnar sin tomt i Balingsnäs i onödan.

– Det är nog för att hon är raskatt, persen har slagit igenom mer i henne än den norska skogskatten, säger matte Aasa Goulin.

Men trots att Cherie inte är ute och springer, utan helst ligger under sin buske vid tomtgränsen och ”inte varit ute en enda natt på 14 år”, så har någon lyckats skjuta en 4,5 millimeters kula i hennes vänstra bakben.

– Det började med att vi såg en rörelsestörning för tre veckor sedan, och förra veckan blev hon ordentligt halt och loj. Man tänker först att det är en gammal katt, men man vill ju ändå veta vad det är.

De åkte till veterinären och kollade kattens värden, allt var bra. Tillslut röntgades hon och det var då kulan upptäcktes.

– Vi hade aldrig kunnat gissa att det var en kula, det är inte klokt, vem skjuter på en katt? Detta är ett lugnt område och man vet vilka alla är. Vi har varken sett eller hört något misstänkt och vet inte hur det kan ha gått till.

I helgen polisanmäldes händelsen och Cheries ägare delade ut lappar till grannarna för att berätta vad som hänt.

– Om någon sett eller hört något så vill polisen ha information, just nu finns det inte mycket att gå på, säger Aasa.

Lena Jacobsson, förundersökningsledare vid djurskyddspolisen i Stockholms län har inte sett anmälan än, men säger att det inte är något vanligt förekommande.

ANNONS

– Det är väldigt ovanligt skulle jag nog säga, det enda fall jag kan erinra mig om nu var ett fall i Södertälje för ett år sedan, säger hon.

Aasa vill uppmärksamma föräldrar och barn om konsekvenserna ett luftpistolskott kan leda till.

– Veterinärerna trodde att det var ungdomar som skjutit med luftpistol och min bedömning är att detta är framtidens kriminella som ger sig på oskyldiga djur. Jag vill uppmärksamma föräldrar, ungdomar och barn om vilka hemska konsekvenser och vilket lidande detta leder till.

Eftersom kulan kanske är en sekundär skada och sitter i mjukdelar samt med tanke på kattens ålder, så har kulan inte opererats bort. Cherie ordinerades i stället antibiotika och smärtstillande, på fredag ska de på återbesök.

– Vi får ta ställning då hur vi ska göra, men som sanna djurvänner som vi är så kan vi inte ha kvar ett djur som har ont och lider. Då får hon ledsamt nog somna in.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.