Lugn Bajenmarsch mot Tele2

Marsch över Skansbron.
Marsch över Skansbron.
Mycket rök och smällare, men annars lugnt. Så kan Hammarbysupportrarnas marsch mot Tele2-arenan sammanfattas. Nu har också trafikavsprärrningarna släppt.

– Jag står vid Gullmarsplan och ser Hammarbyarna tåga förbi just nu. Det är mycket folk och tyvärr en hel del knallskott och bengaler. Men vi har inte haft några incidenter.

Det var vid femtiden som tusentals Bajenfansen samlades vid Medborgarplatsen för sin traditionsenliga marsch mot arenan och säsongspremiären av Allsvenskan. De tågade sedan Götgatan mot Skanstull och vidare till Tele 2, där Hammarby snart ska spela mot Östersunds FK.

Under de två timmar som marschen pågick stängdes trafiken av och bussar dirigerades om.

– Tyvärr berörs trafiken, det är klart att det är bökigt när man inte kan åka som vanligt men vi har försökt informera så mycket som möjligt i förväg.

Annars tycks marschen ha gått lugnt till. Polisen har inte sett några incidenter. Kanske har det regniga vädret bidragit till att kyla ner de hetaste känslorna

Samma intryck har vår fotograf Åsa Sommarström.

– På bron var det väldigt mycket smällare, bengaler och grön rök. Och det luktade öl. Men folk marscherade på och var nog angelägna om att komma fram till matchen i tid. Stämningen var glad och förväntansfull.