ANNONS

Lugn valborgshelg i stadsdelen

Valborgshelgen var lugn i stadsdelsområdet enligt polis och nattvandrare.
Valborgshelgen var lugn i stadsdelsområdet enligt polis och nattvandrare.
Förutom slagsmål och fylla var det en väldigt lugn valborgshelg enligt Globenpolisen.

– Det fanns andra områden i Stockholm som hade det mycket värre, säger kommunpolis Daniel Granström.
ANNONS

Under valborgshelgen är det många ungdomar som dricker för första gången och Globenpolisen hade därför särskilt riktade insatser mot de festställen man känner till och mot tunnelbanestationerna.

– Vi hade en hög synlighet på de här platserna. Men det var en väldigt lugn helg. Det är klart att det hände lite grejer, men inget som sticker ut utan lite fylla och slagsmål, säger kommunpolis Daniel Granström.

Under helgen var flertalet frivilliga ute och nattvandrade i området. Ungdomsgården Bagishuset arrangerade en utsättning på lördagskvällen där områdesvärdar, nattvandrare, polis, fältare och flera aktörer i stadsdelen gick i olika områden i hela Skarpnäcks stadsdelsområde. Även de vittnar om att det var lugnt.

– Vi åkte ut och höll oss runt om i stadsdelarna och runt eldarna och pratade med ungdomar. Vi stötte inte på någon incident, säger gruppchef Amir Farihadi.

Enligt honom var det mycket stökigare runt valborg bara för några år sedan.

– Vi har jobbat mycket med samverkan och är nu ute i god tid för att förebygga detta. Sen kanske det är så att ungdomarna inte väljer att gå ut i våra stadsdelar, säger Amir Farihadi.

Skolavslutningarna är nu om en månad och detta är en tid då fler ungdomar väljer att festa än på valborg säger Amir Farihadi.

– Då håller de till i lägenheter, vid naturområden och vid Flatensjön. Så vi har en månad på oss innan vi ska ut igen, säger han.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.