ANNONS

Lugnt i Upplands-Bro under nyårshelgen

Inte många anmälningar om problem med fyrverkerier kring nyår, enligt polisen.
Inte många anmälningar om problem med fyrverkerier kring nyår, enligt polisen.
Förutom en brand i en återvinningscontainer var nyårsnatten ovanligt lugn enligt polisen.
– Det har säkert varit en del rörelse, men vi har försökt ha folk ute i området, säger Albin Näverberg hos polisen.
ANNONS

Från andra delar av landet har flera rapporter kommit om, oftast ungdomar, som skjutit fyrverkerier inomhus och ibland till och med mot människor. Men i Upplands-Bro var helgen lugn enligt polisen, och väldigt få anmälningar kom in om farlig hantering av fyrverkier.

– Det har säkert varit rörelse, men vi har försökt ha folk ute i området. De har säkert haft en hel del kontakt med ungdomar men vi har inte uppfattat så väldigt mycket händelser under nyår, säger Albin Näverberg hos polisen.

”Helt klart förekommer vårdslöshet med fyrverkerier”

Att få anmälningar kommit in betyder förstås inte att inget hänt, däremot indikerar det att det inte varit så omfattande problem.

– Helt klart förekommer vårdslöshet med fyrverkerier, vi har ju haft mycket fyrverkerier och det är inte konstigt med tanke på att det bor mycket folk här. Det är alltid svåra tider för hundägare och de som är känsliga för smällar, men vi har inte haft speciellt många händelser som är anmälda på papper, säger Albin Näverberg.

Under nyårskvällen började en återvinningscontainer på Finnstabergsvägen brinna och fick släckas. Vad branden berodde på är inte klarlagt, men polisen misstänker att det rör sig om en anlagd brand eller vårdslöshet med fyrverkerier.

Misstänkt åldringsbrott kunde avbrytas

Men polisen hade annat att syssla med under helgen. På förmiddagen under nyårsafton besökte en man i 40-årsåldern en äldre kvinna och påstod sig vara där för att kolla hennes recept på mediciner. Som tur var fanns hemtjänstpersonal på plats och mannen lämnade bostaden – polisen misstänker att det rör sig om ett försök till åldringsbrott.

– Oftast tränger man sig in för att plocka på sig värdefulla föremål. Nu fanns det vittnen så personen fick backa ut, och det var ju skönt, säger Albin Näverberg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.