Luncha med Martina på biblioteket i Väsby

En tänkvärd lunch med författarsamtal. Det är bibliotekets nya satsning i höst.

– Vi vill ha ett levande bibliotek, säger bibliotekschefen Henrik Bylund.

Författaren och skådespelerskan Martina Haag blir den som får inleda bibliotekets nya höstsatsning med den första av tre kulturluncher. En timme nästa tisdag, under bästa lunchtid klockan 12 -13, kan man lyssna på Martina Haag. Hon följs senare i höst av författarna Lotta Skoglund och Stefan Einhorn.

– Vi har tänkt att det ska vara underhållande och samtidigt informativt. Det ska vara ett budskap som går att ta in under lunchen, säger Henrik Bylund.

Och just Martina Haag tycker Henrik Bylund stämmer in bra på beskrivningen tänkvärd och rolig.

– Och så är hon väldigt populär och duktig. Hon skriver ju ganska öppet om sina tillkortakommanden och det kommer hon säkert att prata om också. Hur man vänder motgångar till framgångar.

UTÖVER KULTURLUNCHERna har biblioteket satsat ännu lite extra på att ta fram ett intressant program för säsongen. Flera kända författare, där kanske Jan Guillou den 24 oktober sticker ut lite extra, kommer under hösten att besöka biblioteket.

Dessa kommer att varvas med författare med koppling till Väsby och det är framför allt den mixen som gör Henrik Bylund nöjd.

– Vi vill visa på vår bredd och det tycker jag att vi gör i och med det här programmet. Sedan har de som bokar författarna blivit duktiga på att vara ute i god tid för att kunna få de större namnen. Jan Guillou till exempel framträder bara några gånger per år på biblioteken på det här sättet, säger han.

Martina Haag under håller till lunchmackan.

Fakta

Guillou och Wennstam

KULTURLUNCHER KL 12-13

3 september: Martina Haag

15 oktober: Lotta Skoglund

19 november: Stefan Einhorn

FÖRFATTARBESÖK KL 18

11 september: Väsby kommuns skolstrateg och flitige skoldebattör Per Kornhall föreläser.

23 oktober: Katarina Wennstam, författare till bland annat ”Flickan och skulden” föreläser om samhällets syn på våldtäkt.

24 oktober: Jan Guillou berättar om ”Mellan rött och svart”, del tre i hans stora romanserie.

TEATER

21 september: Teater Pero bjuder på barnteater fritt gjorda efter Lennart Hellsings sagor. Klockan 12 och 14.

Källa: Väsby bibliotek