ANNONS

Erik Lundin blev Årets textförfattare

Erik Lundin kommer ut med en ny skiva den 15:e mars.
Det är inte första gången Erik Lundin tar hem titeln Årets textförfattare, det gjorde han första gången 2016.
Rapparen Erik Lundin från västerort tog hem titeln Årets textförfattare på Grammisgalan.
– Låt oss sluta lägga skulden på dem som pratar om problemen och lägga den på dem som skapar de här problemen, sa Erik Lundin om den senaste tidens debatt om hur hiphoppen skildrar kriminalitet.
ANNONS

På Grammisgalan i går, torsdag, prisades Erik Lundin. Rapparen som bor i Grimsta och växte upp i både Kista, Bromsten och Rinkeby blev Årets textförfattare för sitt album Zebrapojken.

– Kan vi få höra lite ljud för hophoppen till att börja med? sa Erik Lundin, som numera bor i Grimsta, från scenen när han tog emot priset.

När applåderna avtagit kommenterade Erik Lundin de senaste veckornas debatt om hur den svenska hiphoppen skildrar kriminalitet.

– Låt oss sluta lägga skulden på dem som pratar om problemen och lägga den på dem som skapar de här problemen, sa Erik Lundin.

Albumet Zebrapojken släpptes i mars förra året.

– Jag minns en dag under turnén med Håkan Hellström förra sommaren, då jag var tvungen att gå från svart kostym och en väns begravning till scenkläder och ställa mig på arenascenen framför tusentals människor på kvällen. Känslorna blir randiga. Lite som mitt liv, som varvats med både goda och dåliga nyheter. Zebrapojken representerar de randiga känslorna, såsom glädje och sorg, beskrev Erik Lundin albumet för Mitt i då.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.