Min lokala hjälte

Lurade kunder på Blocket – dömd för flera bilrån

36-åringen låtsades vara spekulant på lyxbilar och tog kontakt med säljare, bland annat i Huddinge, via Blocket. Men på mötesplatsen stal eller rånade han dem på bilarna. Arkivbild.
36-åringen låtsades vara spekulant på lyxbilar och tog kontakt med säljare, bland annat i Huddinge, via Blocket. Men på mötesplatsen stal eller rånade han dem på bilarna. Arkivbild.
Den dömde 36-åringen låtsades vara spekulant på lyxbilar. Han tog kontakt med säljare, bland annat i Huddinge, via Blocket och bestämde träff. Men på mötesplatsen stal eller rånade han dem på bilarna.

Nu har han dömts för nio fall av grov stöld och tre rån till fängelse i tre år.

En man som skulle sälja en Porsche bestämde träff med spekulanten i Stuvsta centrum i april. Men i stället för affär, slutade det i ett bilrån.

Den 36-årige ska ha gasat så hastigt att säljaren, som fortfarande satt kvar i bilen, ramlade ur och skadades lindrigt.

Ytterligare en bilägare i Huddinge ska ha råkat ut för 36-åringen. Det var i slutet av slutet av mars som han fick sin BMW stulen mitt i vad ha trodde skulle bli en försäljning.

De båda var inte ensamma om att råka ut för bilrånaren. Lokaltidningen Mitt i skrev i maj om att sektionen för grova brott nystat upp en stor bilrånshärva. Mannen riktade in sig på mycket exklusiva och dyra bilar som Lexus, Audi A6 och Porsche.

36-åringen döms för att ha begått likande brott i Högdalen, Bagarmossen, Haninge, Tyresö, centrala Stockholm och i Spånga.

Polisen kunde spåra mannens telefon som kopplade ihop honom till brottsplatserna. Dessutom hade han sparat flera av annonserna som webb-bokmärken.

Polisen misstänker att mannen har stulit bilarna på beställning och sedan sålt dem vidare. Vissa av bilarna som stulits har återfunnits då de körts av andra kriminella.

I utredningens slutskede då gärningsmannen satt häktad så försökte han smuggla ut brev via sin advokat till andra kriminella med budskapet att hota vittnen, enligt polisen. Smugglingsförsöket uppdagades dock.

Nu har mannen dömts för nio fall av grov stöld och tre fall av rån till fängelse i tre år.