Lurade Täbybo på sin gitarr via Blocket

33-åringen gav Täbybon uppfattningen om att han betalat för gitarren.
33-åringen gav Täbybon uppfattningen om att han betalat för gitarren.
En 33-åring man döms för 15 fall av bedrägeri. Ett av fallen handlar om gitarr som han lyckats lura av en Täbybo via Blocket.

En 33-årig man har lurat 15 människor runt om i Sverige och i Stockholmstrakten på sina ägodelar. 33-åringen har kontaktat människor som lagt ut annonser på Blocket, i egenskap av intresserad köpare.

Senare har 33-åringen kommit hem till säljarna för att titta på föremålen. Efter diskussion om priset har sedan 33-åringen köpt föremålen och gett intrycket att han överfört pengar till säljarens konto. Men kort efter att 33-åringen lämnat affären har han i samtliga fall återkallat överföringen elektroniskt innan pengarna hunnit överföras.

Lurade en man från Täby

En av personerna 33-åringen lurade var en man från Täby. Han kontaktade Täbybon efter att han lagt ut en annons om sin gitarr på Blocket, de träffades och pengarna överfördes. Men när pengarna aldrig kom in på kontot polisanmälde han händelsen.

Kände igenom honom på Facebook

Täbybon lyckades även spåra 33-åringen genom en Facebook-grupp mot nätbedragare. Han var helt säker på att det var mannen som lurat honom och i polisens förundersökning framgår det att 33-åringens kontokort hade använts vid det fejkade gitarrköpet.

33-åringen döms för 15 fall av bedrägeri mellan åren 2015 till 2016, med påföljden ett års fängelse.