ANNONS

Lurades betala för falska kontrakt

Sammanlagt fyra personer skrev kontrakt för en lägenhet i Tensta och betalade tusentals kronor i förskott.

Men lägenheten såg de aldrig av. Nu åtalas mannen som misstänks ha hyrt ut den för bedrägeri.
ANNONS

Den misstänkte mannen är en Tenstabo i 35-årsåldern. Enligt åtalet har han sammanlagt tjänat omkring 50 000 kronor på att falskeligen hyra ut sin egen lägenhet till olika människor.

Enligt polisens förundersökning har 35-åringen använt sig av ett falskt förnamn och flera olika efternamn när han bjudit ut lägenheten på annonssajten Blocket.

En man berättar för Lokaltidningen Mitt i hur han hade sökt lägenhet till sin familj i över ett år när han hittade en annons för lägenheten på Blocket.

Familjen åkte för att titta på lägenheten och kom överens med 35-åringen om att skriva kontrakt. Men först ville han ha 30 000 kronor i förskott.

– Jag misstänkte ingenting. Han gav mig två nycklar, men jag kollade aldrig om de fungerade i dörren, säger mannen.

Familjen och 35-åringen begav sig till Tensta centrum för att ta ut pengar, och när den misstänkte hade fått pengarna och skilts från familjen gjorde han sig okontaktbar.

I ett annat fall ska 35-åringen enligt åtalet ha lurat en hemlös person att betala en mindre summa för att få bo i lägenheten.

35-åringen greps i december förra året, sedan en tilltänkt hyresgäst ska ha lurat honom i en fälla. Han hade tittat på lägenheten, och bland annat reagerat på att adressen som stod i kontraktet var fel.

Han ska sedan ha kommit överens med 35-åringen om ett förskott på 7 000 kronor, men i stället för att gå till en bankomat ringt till polisen och ställt sig på vakt utanför porten.

ANNONS

Polisen har gjort husrannsakan i lägenheten och bland annat funnit lägenhetskontrakt. Den misstänkte mannen nekar till brott.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.