Min lokala hjälte

Lurades till torg – blev misshandlad

Fyra unga män har dömts för att oprovocerat ha misshandlat en ensam man nära Poseidons torg i Handen.

Den 19 december förra året promenerade en 18-årig man och hans före detta flickvän tillsammans i Handen.

När 18-åringen skymtade fyra personer, tre unga män och en 17-årig pojke, bakom några träd nära biblioteket förstod han att han hade blivit lurad till platsen för att bli misshandlad. Han försökte springa därifrån, men en av personerna tog tag i hans i jacka och drog honom till ett skogsparti nära Poseidons torg. Där började männen och pojken misshandla 18-åringen.

Gärningsmännen, som alla bor i Haninge kommun, sparkade 18-åringen och slog honom i ansiktet med knutna nävar. När mannen ramlade till marken fortsatte de att slå.

Efter misshandeln, som orsakade svullnader, smärta och blödningar i ena ögat, åkte 18-åringen hem.

Enligt polisförhörw med flera av gärningsmännen lurade flickan dit sin förre pojkvän eftersom han enligt flickan hade våldtagit henne och hennes kompis. Flickan ville att gärningsmännen skulle konfrontera 18-åringen med detta.

En av gärningsmännen har nekat till att han ens var där, men Södertörns tingsrätt menar att 18-åringens berättelse är trovärdig och därför har alla fyra kunnat fällas för brottet.

Påföljden för de två männen blev skyddstillsyn. 17-åringen har nu fyllt 18 år, men har dömts till ungdomstjänst i 70 timmar. Gärningsmännen ska tillsammans betala 12 400 kronor i skadestånd till 18-åringen.

Städare åtalad för grov stöld hemma hos familj

Västerhaninge En städare har åtalats för grov stöld efter att ha stulit från en familj i Västerhaninge.

En dag dök städaren, som var anställd på företaget som familjen anlitat i tio års tid, oväntat upp i bostaden. Han visste att familjen var bortrest – men dottern var hemma. När mannen gick därifrån saknade dottern sin läsplatta. Hennes vänner lyckades stoppa mannen i flykten. I hans väska låg läsplattan och en spritflaska.

Två skadades under streetrace

Jordbro Tre personbilar krockade förra helgen under ett streetrace på Jordbrolänken i Haninge kommun. Polisen och räddningstjänsten larmades till platsen.

Två personer skadade sig och fördes till sjukhus. De tre inblandade bilarna var tvungna att bärgas från platsen.

Nu utreder polisen händelsen, brottsrubriceringen är grov vårdslöshet. Händelsen inträffade strax efter midnatt natten till förra lördagen.