ANNONS

Lurades ut av tjejgäng – blev sparkad i huvudet

Gärningspersonerna vid Högdalens tunnelbanestation i anslutning till misshandeln.
Gärningspersonerna vid Högdalens tunnelbanestation i anslutning till misshandeln.
En tjej boende i Täby lurades ut till Högdalen – där blev hon misshandlad av ett tjejgäng. Motivet var att tjejen från Täby blivit ihop med fel kille. Nu döms två tonårstjejer för misshandeln.
ANNONS

Den 19 december lockades en tonårstjej i Täby ut till Högdalens tunnelbanestation, söder om Stockholm. Det var en okänd person som sa att hon skulle få en present av sin pojkvän.

Ett svartsjukedrama

Men det var inte hennes pojkvän som låg bakom utan pojkvännens 17-åriga ex-flickvän. Hon var svartsjuk över att Täbytjejen blivit ihop med hennes kille. När Täbytjejen kommer till Högdalen fick hon syn på ex-flickvännen och fyra andra tjejer. Hon ringde då två släktingar när hon förstod vad som är på väg att hända.

Sparkade henne i huvudet

17-åringen rev henne i ansiktet, slet ner henne i håret och slog mot hennes huvud när hon låg ner. En annan tjej, en 16-åring, sparkade även mot offrets huvud.

De två släktingarna kom fram till platsen och lyckades avbryta våldet.

Hävdat nödvärn

Nu döms de två tjejerna för misshandel. De nekar till brottet och menar att de handlat i nödvärn, men Södertälje tingsrätt menar att det knappast är troligt.

I utredningen är det klarlagt att 17-åringen var drivande i att locka ut offret till tunnelbanan och i ett sms framgår det att 16-åringen avsett att använda våld när de konfronterade offret på perrongen.

Döms till ungdomsvård

De skriver också det som osannolikt att den Täbytjejen gått till attack i ett sådant pass numerärt underläge.

Tingsrätten väljer alltså att döma de två två tjejerna för misshandel på påföljden ungdomstjänst.

ANNONS