– Vi ser förstås väldigt allvarligt på det, säger Sören Danielsson vid Globenpolisen.
– Vi ser förstås väldigt allvarligt på det, säger Sören Danielsson vid Globenpolisen.

Man med bil lurar barn – skapar stor oro

Nyheter 

En man som erbjuder barn godis mot att de hoppar in i hans bil. De senaste veckorna har information i spridits i grupper på facebook om flera till pilisen anmälda incidenter i Kärrtorp och Blåsut. Men Sören Danielsson vid Globenpolisen menar att det blivit ett missförstånd och att det i själva verket rör sig om en och samma händelse.

– Det är lite olyckligt att det blivit så här, det har varit lite rörigt men det är alltså bara en händelse som har polisanmälts från flera håll. 

Det rör sig om en 8-årig flicka som var på väg hem från skolan vid 15-tiden på tisdagen i förra veckan när en svart bil stannade vid övergångsstället utanför skolan och en man öppnade bildörren och sa åt henne att hoppa in. Flickan reagerade med att springa därifrån.

– Ärendet utreds och vi har förstås pratat med flickan och hennes familj men signalementet är rätt så vagt och det gör att det försvårar arbetet.

I ett informationsblad som skickats ut till familjer med barn i Hammarbyskolan, beskrivs ytterligare en händelse som ska ha inträffat den 15 mars, en anmälan gjordes men anmälan har dragits tillbaka och förundersökningen har lagts ner eftersom man kommit fram till det inte föreligger något brott i det fallet.

Hur allvarligt ser polisen på den här typen av händelser?

– Vi ser förstås väldigt allvarligt på det och gör vad vi kan för att komma till rätta med det. Vi pratar med berörd familj och har kontakt med rektorn på skolan.

Fler nyheter från Stockholm

Kultur

Snart utses Huddinges bästa poeter

Nyheter

Katten Abbey hemma efter den hemska branden

Nyheter

Migrationsverket: Vi kommenterar inga datum

Anders Nicolaysen, it-värd på Skärholmens bibliotek lär ut sina kunskaper till besökare
Nyheter

Anders ger första-hjälpen i digital teknik

Ulrika Sundset, Malin Johansson och Per Hoflin
Nyheter

Starka reaktioner på ambulansens utsatthet

Nyheter

Årstafältet överklagas igen