Min lokala hjälte

Lussebullar säljs som smör – redan nu

Två månader kvar till lucia. Ändå säljs lussebullar i parti och minut på Hemköp i Fruängen. 500 om dagen, enligt butikschefen.
Två månader kvar till lucia. Ändå säljs lussebullar i parti och minut på Hemköp i Fruängen. 500 om dagen, enligt butikschefen.
Det är två månader kvar till lucia – men det spelar ingen roll på Hemköp i Fruängen.
Där säljs lussebullarna som aldrig förr.
– Vi säljer 500 lussebullar om dagen, säger Carl-Hugo Söderström, butikschef.

Julen kommer bara tidigare och tidigare. Det är Hemköp i Fruängen ett bevis på. Här säljer man lussebullar redan nu. Trots att det är hela två månader kvar till lucia.

– Vi säljer lussekatter som smör i solsken, ungefär 500 stycken per dag- Vi började i veckan, och det finns en väldigt stor efterfrågan. Vi  startade tidigare än i fjol och ändå säljer vi mer. Folk verkar öppna för att handla tidigare, säger Carl-Hugo Söderström, butikschef.

Frågan om den tidiga julförsäljningen har varit uppe i den lokala facebookgruppen, och renderat många kommentarer. ”Näe, man hinner ju tröttna”, skriver en granne. ”Äntligen”, utbrister en annan.

– Det är hemskt att få jul i ansiktet i början på oktober. Jag kommer att undvika butiker där det första man ser är lussebullar och julstjärnor, säger en Fruängsbo.

Äter du själv lussekatter redan nu, Carl-Hugo Söderström?

– Jag vill inte ha dem under sommaren, men nu äter jag dem gärna. Det är jättegott.